Joe Biden ville stanse det norske jagerflysalget

Som senator ba USAs nåværende visepresident om at Norge ikke skulle få selge jagerfly til private.

VISEPRESIDENT: Året før han ble visepresident sendte Joe Biden brev til utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Robert Gates for å advare mot at Norge skulle få selge jagerfly til et privat selskap. Han var da senator og leder av utenrikskomitéen.  Foto: Michael Reynolds/EPA/Scanpix
VISEPRESIDENT: Året før han ble visepresident sendte Joe Biden brev til utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Robert Gates for å advare mot at Norge skulle få selge jagerfly til et privat selskap. Han var da senator og leder av utenrikskomitéen. Foto: Michael Reynolds/EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da USAs visepresident Joe Biden i 2007 var senator og ledet utenrikskomiteen, reagerte han kraftig da han fikk høre planene om å selge norske F-5 jagerfly til et privat selskap i Texas. Som Dagbladet har avslørt ble handelen gjennomført i fjor, og to tidligere norske jagerfly er nå solgt til selskapet Northern General Leasing (NGL).

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer