Joe Bidens hund er død

- Vi elsker vår søte, gode gutt, og vil savne ham for alltid, skriver Biden-familien i en pressemelding publisert på presidentens offisielle Twitter-konto.

HUNDER I DET HVITE HUS: USAs 46. president Joe Biden og hans to trofaste schæferhunder, Champ og Major. Foto: Adam Schultz / The White House / Polaris / NTB
HUNDER I DET HVITE HUS: USAs 46. president Joe Biden og hans to trofaste schæferhunder, Champ og Major. Foto: Adam Schultz / The White House / Polaris / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biden-familiens hund Champ er død, 13 år gammel. Det kommer fram i en pressemelding publisert på den offisielle Twitter-siden til USAs president.

- Det er med tungt hjerte at vi i dag deler nyheten om at vår elskede schæferhund Champ har gått fredfullt bort i sitt hjem. Han var vår trofaste, elskede ledsager gjennom de siste 13 åra, og var høyt avholdt av hele Biden-familien, heter det i pressemeldingen.

Champ sluttet seg til Biden-familien i desember 2008 - få uker etter at Biden tok fatt på vervet som visepresident for Barack Obama.

- Det var ingenting han elsket høyere enn å krølle seg sammen ved føttene våre foran peisen ved dagens slutt, å være en trøstende tilstedeværelse under møter, og å sole seg i hagen i Det hvite hus, heter det videre i pressemeldingen.

I sine yngre hundeår trivdes han best mens han jaget golfballer i hagen i United States Naval Observatory, eller mens han løp etter Bidens barnebarn i bakgården i Delaware, skriver familien.

- Han var med oss i våre lykkeligste øyeblikk og våre tristeste dager, var på hver eneste uuttalte følelse. Vi elsker vår søte, gode gutt, og vil savne ham for alltid.

To hunder

Da Biden-familien flyttet inn i Det hvite hus, tok de med seg hundene Major og Champ.

- Presidentfamilien ønsket å komme i orden før de tok med seg hundene fra Delaware til Washington. Champ nyter sin nye hundeseng rett ved peisen, og Major elsker å løpe rundt på plenen, sier Jill Bidens pressesekretær Michael LaRosa til CNN i januar.

LATTERLIG: Onsdag sammenlignet Russlands president Vladimir Putin straffereaksjonene etter stormingen på Capitol Hill med russisk forfølgelse av meningsmotstandere. Det synes USAs president Joe Biden er «latterlig». VIDEO: AP Vis mer

Det er lange tradisjoner for hunde- og dyrehold i Det hvite hus, men under Donald Trumps presidentperiode har boligen vært fri for pelsdyr. Barack Obama og hans familie hadde hundene Bo og Sunny da de bodde i presidentboligen.

Førstnevnte døde i mai. Bo flyttet inn i Det hvite hus i 2009, og tilhørte rasen portugisisk vannhund. Obama beskrev hunden som «en sann venn og en lojal følgesvenn».

- I mer enn et tiår var Bo en konstant, mild tilstedeværelse i våre liv - glad for å se oss på våre gode dager, våre dårlige dager og hver dag imellom, heter det i innlegget.

Obama roste også hundens tålmodighet og toleranse for oppstyret som fulgte med å bo i Det hvite hus.

- Vi vil savne ham veldig, skrev Obama.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer