Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Joe Erling Jahr anker Holmlia-dommen

Joe Erling Jahr (20) har bestemt seg for å anke skyldspørsmålet i Holmlia-saken. Fra før har også Ole Nicolai Kvisler (22) anket saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jahr bestemte seg for å anke i helgen, og anken ble oversendt statsadvokaten mandag, bekrefter Jahrs forsvarer Tor Erling Staff overfor NTB.

Joe Erling Jahr ble dømt til 16 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen 26. januar i fjor. Både Jahr og medtiltalte Ole Nicolai Kvisler, som ble dømt til 15 år, var tiltalt for forsettlig drap og Oslo tingrett fant dem skyldige etter tiltalen.

- Ikke forsettlig

Staff understreker at Jahr mener det ikke var hans vilje å ta livet av Hermansen.

- Hans forklaring går på at det ikke skjedde på en forsettlig måte, sier Staff til NTB. Staff ønsker ikke å kommentere om Jahr vil komme med nye opplysninger i en eventuell ankesak i lagmann.

Tingretten fant det i sin dom bevist at Joe Erling Jahr påførte Benjamin Hermansen de dødelige knivstikkene med vilje og forsett, noe Jahrs forsvarer bestrider.

- Retten har riktig funnet at det ble brukt to kniver, men det er dårlig belagt hvem av de to domfelte som har påført ham de dødelige knivstikkene, sa Staff etter at dommen ble avsagt.

Vurdering

Mens Jahr har brukt lang tid på å vurdere en ankesak, anket Ole Nicolai Kvisler dommen på stedet.

Veronica Andreassen (18), som ble dømt til tre års fengsel for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge, har gjort det klart at hun ikke anker sin dom, til tross for at den er et halvt år lenger enn det aktor la ned påstand om.

De tre domfelte i Holmlia-saken er dømt til å betale Benjamin Hermansens mor til sammen 200.000 kroner i oppreisning og drøyt 130.000 kroner i erstatning etter drapet på sønnen.

Marit Hermansen ba Riksadvokaten kort tid etter domsavsigelsen om å anke saken, ettersom hun ikke mener retten la nok vekt på de skjerpende omstendighetene i saken.

At retten trekker fram at drapet var rasistisk motivert, mener Hermansen burde tilsi en strengere straff enn 16 år. Aktor la ned påstand om 21 års fengsel for de to drapstiltalte.

NTB

Staff har oversendt anken i Holmlia-saken. Joe Erling Jahr har anket dommen han fikk i Tingretten.
Hele Norges coronakart