Joe Erling Jahr tatt

Joe Erling Jahr (19) ble ved 20.15-tida i går kveld arrestert av politiet i København. Arrestasjonen av nynazisten som er utpekt av to andre nynazister som mannen som drepte Benjamin Hermansen (15) med fem knivstikk, var udramatisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av GUNNAR HULTGREEN Noen timer etter pågripelsen varslet kriminalpolitiet i København sine kolleger i Oslo om arrestasjonen av den ettersøkte nynazisten. Etter seks dager på flukt ble den 19 år gamle nynazisten arrestert av politiet i København. I natt var det uklart hvor Jahr skal ha oppholdt seg etter at han forrige fredag overfalt og stakk Benjamin Hermansen med kniv på Holmlia i Oslo.

Tilfeldig

Joe Erling Jahr ble oppdaget da to kontrollører skulle sjekke togbilletten hans på et tog fra Malmø på vei til Hovedbanegården i København. Jahr kunne ikke vise gyldig billett, og identiteten hans rutinemessig sjekket med politiet. Arrestasjonen skal ha skjedd uten noen form for dramatikk. Jahr skal ikke ha vært bevæpnet da han ble pågrepet. - Vi har fått beskjed fra politiet i København om at Joe Erling Jahr er pågrepet, bekrefter vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo.

Ikke avhørt

Politiet i København satte Jahr umiddelbart i arresten etter pågripelsen og har ikke avhørt ham. Dagbladet får bekreftet at 19-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i København i dag. Hvis den drapssiktede nordmannen samtykker i utlevering fra Danmark til Norge, kan han bli hentet av norsk politi allerede i kveld. Hvis Jahr derimot nekter å bli utlevert, er det ikke trolig at han kommer til Norge før i begynnelsen av neste uke.

Fra Sverige

Etter hva Dagbladet erfarer skal Jahr de siste dagene har gjemt seg hos nynazister i Sør-Sverige. De to siste dagene har politiet i Skåne søkt på minst ti forskjellige steder etter Jahr. - Det er opprettet kontakt mellom norsk og dansk politi. Det er en utvekslingsavtale mellom Norge og Danmark, og jeg regner med at det bare er et spørsmål om tid før den etterlyste 19-åringen er tilbake i Norge, sier vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet. gunnar.hultgreen@dagbladet.no # ARRESTERT: Nynazisten Joe Erling Jahr (19) er siktet for drapet på Benjamin Hermansen. Han har vært på flukt siden lørdag, men ble i går arrestert av politiet i København.oe Erling Jahr tatt # Avslørt av tog- konduktører i København # Joe Erling Jahr (19) ble ved 20.15-tida i går kveld arrestert av politiet i København. Arrestasjonen av nynazisten som er utpekt av to andre nynazister som mannen som drepte Benjamin Hermansen (15) med fem knivstikk, var udramatisk. # Av GUNNAR HULTGREEN # Noen timer etter pågripelsen varslet kriminalpolitiet i København sine kolleger i Oslo om arrestasjonen av den ettersøkte nynazisten.

Etter seks dager på flukt ble den 19 år gamle nynazisten arrestert av politiet i København.

I natt var det uklart hvor Jahr skal ha oppholdt seg etter at han forrige fredag overfalt og stakk Benjamin Hermansen med kniv på Holmlia i Oslo.

Tilfeldig


Joe Erling Jahr ble oppdaget da to kontrollører skulle sjekke togbilletten hans på et tog fra Malmø på vei til Hovedbanegården i København.

Jahr kunne ikke vise gyldig billett, og identiteten hans rutinemessig sjekket med politiet.

Arrestasjonen skal ha skjedd uten noen form for dramatikk. Jahr skal ikke ha vært bevæpnet da han ble pågrepet.

- Vi har fått beskjed fra politiet i København om at Joe Erling Jahr er pågrepet, bekrefter vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo.

Ikke avhørt


Politiet i København satte Jahr umiddelbart i arresten etter pågripelsen og har ikke avhørt ham.

Dagbladet får bekreftet at 19-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i København i dag.

Hvis den drapssiktede nordmannen samtykker i utlevering fra Danmark til Norge, kan han bli hentet av norsk politi allerede i kveld.

Hvis Jahr derimot nekter å bli utlevert, er det ikke trolig at han kommer til Norge før i begynnelsen av neste uke.

Fra Sverige


Etter hva Dagbladet erfarer skal Jahr de siste dagene har gjemt seg hos nynazister i Sør-Sverige.

De to siste dagene har politiet i Skåne søkt på minst ti forskjellige steder etter Jahr.

- Det er opprettet kontakt mellom norsk og dansk politi. Det er en utvekslingsavtale mellom Norge og Danmark, og jeg regner med at det bare er et spørsmål om tid før den etterlyste 19-åringen er tilbake i Norge, sier vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

#

ARRESTERT: Nynazisten Joe Erling Jahr (19) er siktet for drapet på Benjamin Hermansen. Han har vært på flukt siden lørdag, men ble i går arrestert av politiet i København.