- Joe, hvor er du?

Rørlegger Joe forsvant for McCain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Samuel Wurzelbacher, mannen som er blitt kjent under navnet «Rørleggeren Joe», er blitt et av McCains beste kort for å spikre Obama til forestillinger om økte skatter og store offentlige utgifter.

I valgkampen bruker McCain ham nå for alt han er verdt.

Fra før av er det kjent at «Rørleggeren Joe»  verken heter Joe eller er rørlegger.

Men etter i dag må «Joe the Plumber» muligens omdøpes til «Joe the Absentee» eller «Joe den forsvunne.»

På scenen under et valgkamparrangement i Ohio minnet McCain publikum på hvordan Samuel Wurzelbacher hadde satt Obama til veggs ved å spørre han om skatteplanene hans, før han introduserte Joe for mengden.

- Joe er med oss i dag. Joe, hvor er du? Hvor er Joe? spurte McCain- uten å få noe svar.

- Er Joe med oss i dag? Joe, jeg trodde du var her i dag, sa McCain, før han måtte innse at Joe ikke kom til å dukke opp.

- Vel, det gjøre ikke noe. Dere er alle Joe, så alle kan reise seg! sa McCain til tilskuerene.

HVOR ER JOE?: Alt gikk ikke helt etter planen for John McCain i dag. Her introduserer han forgjeves «Rørleggeren Joe» under et valgkamparrangement i Ohio. Foto: Scanpix
HVOR ER JOE?: Alt gikk ikke helt etter planen for John McCain i dag. Her introduserer han forgjeves «Rørleggeren Joe» under et valgkamparrangement i Ohio. Foto: Scanpix Vis mer

Valgkampstaben til McCain har siden forklart at «Rørleggeren Joe»  skulle delta på et valgkamparrangement i Ohio senere i dag.

Rørlegger´n har også gjort det klart at han vil stemme på McCain fordi han frykter Obama vil gjøre USA om til et sosialistisk land

Samuel J. Wurzelbacher (34) ble kjent etter at han for på et folkemøte for to uker siden utfordret Obama på skattepolitikk.

Obama prøvde under diskusjonen å overtale Wurzelbacher, som ønsker å kjøpe et lite firma med en årlig omsetning på rundt 1,2 millioner kroner, om at det er viktig å dele rikdommen i USA. Slik at andre kan få de samme mulighetene i samfunnet.

Rørleggeren mente Obamas skatteforslag ville ødelegge planene hans, og at det «hørtes ut som sosialisme» for ham.

- Joe, hvor er du?
SELVESTE JOE: Eller Samuel Wurzelbacher som han strengt tatt heter.