Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Joe trenger bare å være Joe

President Barack Obama tror visepresident Joe Biden kan redde ham. Følg debatten live her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DANVILLE, KENTUCKY (Dagbladet): Presidenten gikk på et knusende nederlag mot Mitt Romney i debatten i Denver i forrige uke. Derfor er presset er enormt på visepresident Joe Biden før debatten mot republikanernes visepresidentkandidat, Paul Ryan i Kentucky i natt.

- Jeg var nok for høflig, har Obama sagt i etterkant.

Demokratene trenger desperat seier for å komme på offensiven igjen.

- Ferdig neste uke Selv har Obama stor tro på sin visepresident vil gå aggressivt til verks.

- Jeg tror Joe bare trenger å være Joe. Han vil være strålende i debatten, sier Obama til ABC News før debatten.

Obama ledet klart foran Romney i viktige vippestater før forrige debatt, men nederlaget har fått ham til å synke som et blylodd på flere målinger.

- Vi må bare fortsette å være fokuserte. Jeg har også en ny debatt neste tirsdag, og i løpet av neste uke tror jeg mye av skvisingen vil være ferdig. Vi kommer til å vinne dette, sier Obama.

Mens demokratene håper sluggeren Biden vil være i storslag og gi Ryan skikkelig juling, håper republikanerne at den unge finanspolitikeren skal klare å vippe den langt eldre visepresidenten av pinnen.

- Fakta på hans side Begge har drevet intense forberedelser de siste dagene. Biden har vært hjemme i Delaware, mens Ryan har vært i Florida. Noen timer før debatten kom begge til den lille universitetsbyen Danville i Kentucky.

Klarer Ryan å levere en solid seier i natt, kan det bety knockout for Obamas gjenvalg, men republikanernes presidentkandidat, Mitt Romney, legger i forkant vekt på hvor mye mer erfaring Biden har og forsøker å dempe forventningene.

- Dette vil være en ny erfaring for Paul, men jeg er sikker på at han vil gjøre det bra. Ærlig talt så har han politikken, fakta og resultatene på sin side. Jeg tror folk vil gjøre sine vurderinger av debatten ikke så mye basert på teatereffekter eller innpakningen, men på politikken og retningen som blir beskrevet, sier Romney til CNN.

Obama i bryllup I forkant av debatten har også moderatoren, ABC-journalisten Martha Raddatz, blitt anklaget for å være partisk og for nært knyttet til Obama. Det viser seg nemlig at Obama var gjest i bryllupet hennes i 1991, skriver nettsiden The Daily Caller.

Obama jobbet på 1980-tallet sammen med brudgommen, Julius Genachowski, i Harvard Law Review. Seinere utnevnet Obama Genachowski til styreleder for Federal Communications Commission.

Opplysningene skapte først en liten storm, men selv de fleste republikanerne, inkludert Paul Ryan, forsvarer nå Raddatz. Hun og Genachowski ble skilt for lenge siden, og hun har siden giftet seg på nytt.

MØTES: Republikanernes visepresidentkandidat, Paul Ryan (t.v.) og visepresident Joe Biden møtes i natt til sin eneste debatt i valgkampen. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA(L)/Brendan SMIALOWSKI (R)
MØTES: Republikanernes visepresidentkandidat, Paul Ryan (t.v.) og visepresident Joe Biden møtes i natt til sin eneste debatt i valgkampen. Foto: AFP PHOTO/Stan HONDA(L)/Brendan SMIALOWSKI (R) Vis mer