Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne funnet drept i Sverige i 2017:

Jogger drept i Sverige. Politiet mener drapsmannen skremte folk i skogen timer før drapet

- Vi mener at han har vært i skogen hele dagen og at han har løpt mot flere mennesker, sier etterforskningsleder.

FUNNET I SKOGEN: Kvinnen i 60-åra ble funnet drept i skogsområdet i Ulricehamn i oktober i fjor. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix
FUNNET I SKOGEN: Kvinnen i 60-åra ble funnet drept i skogsområdet i Ulricehamn i oktober i fjor. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24. oktober 2017 ble en 60 år gammel kvinne funnet drept i et skogsområde i Ulricehamn i Sverige.

Kvinnen kom aldri hjem fra joggetur og ble meldt savnet. Samme kveld ble hun funnet død ved turløypa i skogen.

Politiet gikk ut og advarte andre mot å oppholde seg alene i området.

- Om man har tenkt å mosjonere i dette området bør man kanskje ha med seg en kamerat, uttalte politiets talsmann, Hans Lippens til Expressen i oktober.

I flere måneder lette politiet etter en potensiell gjerningsperson og like etterpå ble en mann ble pågrepet og mistenkt for drapet. Han ble seinere løslatt og mistanken mot ham frafalt.

I desember kalte politiet inn mer flere hundre mennesker til avhør og DNA-testing. Dette ga resultater og de mente til slutt at de hadde funnet gjerningsmannen.

DNA-treff

Et DNA-treff førte dem fram til en mann i 20-årene, men før de fikk mulighet til å pågripe mannen, ble han funnet død. Politiet mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Nå skriver samme avis at mannen politiet mener sto bak drapet på kvinnen, skal ha skremt folk i skogen, i flere timer før drapet skjedde.

- Han skal ha oppført seg merkelig i skogen og vist seg for flere personer, sier Göran Arvidsson, som leder etterforskningen.

Nå jobber politiet med å kartlegge hvorfor mannen kan ha angrepet den 60 år gamle kvinnen, og ikke andre mennesker.

- Akkurat nå finnes det ingen forklaring på det. Vi undersøker også om han har vært påvirket av noen andre til gjøre det han gjorde. Vi har tidligere sagt at vi er sikre på at han var alene om gjerningen. Det er ikke noe som tyder på noe annet, men vi vil likevel undersøke, sier Arvidsson til Aftonbladet.

Skal ha skremt flere personer

Flere personer politiet har snakket med forteller at de har truffet på mannen i skogen den dagen drapet skjedde, og at han oppførte seg merkelig og virket aggressiv.

- Vi mener at han har vært i skogen hele dagen og at han har løpt mot flere mennesker. En person skal han også ha hoppet på og skremt. Folk har blitt redde, sier Arvidsson.

Politiet tror mannen i 20-åra kan ha vært seg i skogen i Ulricehamn flere ganger i løpet av høsten.

Politiet har så langt ikke funnet noen relasjon mellom den drepte kvinnen og mannen i 20-åra.

- Nå virker det som at det var tilfeldigheter som gjorde at hun ble offeret, sier Arvidsson til Aftonbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!