Johan (2) reddet av mamma

OPPEGÅRD/OSLO (Dagbladet): Idet Rose Tangen kom ut fra butikken, oppdaget hun med et sjokk at bilen sto i brann. Inni bilen satt hennes to år gamle sønn. Rose kastet seg inn i bilen og fikk reddet ut toåringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt forferdelig. Bilen var svart av røyk, og det tok en stund før jeg fant Johan i all røyken, sier Rose Tangen til Dagbladet.

Politi og redningsmannskap berømmer innsatsen hennes, og mener hun trolig reddet sønnens liv.

Røykskader

- Vi er fryktelig slitne. Det er helt utrolig at det har gått så bra. Da Johan ble hentet i ambulansen, visste jeg ikke om han kom til å overleve, sier Rose.

Toåringen har fått røykskader, men har det etter forholdene bra. Da Dagbladet møtte mor og sønn seint i går kveld på barneintensiven ved Ullevål sykehus, hadde ingen av dem ennå fått vasket av seg soten i ansikt og på hender.

Dramaet skjedde ved 09.50-tida i går ved Skiveien i Oppegård i Akershus. Rose var en rask tur inne i butikken Best Price. På vei ut av butikken så hun at Mercedesen sto i fyr. Sekunder seinere hadde hun fått reddet Johan trygt ut av bilen.

Inne i butikken reagerte butikksjef Per Ivar Johansen lynraskt da han forsto hva som skjedde.

- Jeg ga mobiltelefonen min til en annen i butikken, og ba ham tilkalle ambulanse, brannvesen og politi. Så løp jeg og hentet et brannslukningsapparat. Jeg rev opp bakdøra på bilen og fikk slukket brannen, forteller han

I mens ble mor og barn tatt hånd om inne i butikken.

Fyrstikkeske

Politiet vet foreløpig ikke hva som er grunnen til at Mercedesen begynte å brenne.

- Vi fant en fyrstikkeske i baksetet, men vi kan ikke dra noen konklusjoner ennå, sa politioverkonstabel Trond Svenkerud ved Oppegård lensmannskontor i går kveld.

<B>OVERLEVDE BRANNALARM:</B> Rose Tangen priser seg lykkelig over at sønnen Johan (2) kom fra gårsdagens branndrama med bare lettere brannskader.