Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Johan (5) funnet

TRØGSTAD (Dagbladet): - Kan jeg få kjøre politibil nå, undret Johan (5) fra Trøgstad etter at politiet fant ham under en busk ved 23-tida i går kveld. Da hadde han vært savnet i nesten ni timer, etter at han ble borte under en skitur med barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt fantastisk. Jeg har ikke ord som beskriver denne gleden, sier moren til fem-åringen.

- Johan vil takke hunden som fant han, sier faren.

Meldingen om at gutten var kommet til rette ble mottatt med jubelbrus blant de 300 frivillige i Trøgstadhallen. Folk klemte hverandre og jublet.

I gledesrus kunne de frivillige konstatere at nesten 10 timers leting ga resultat.

- På vegne av familien vil jeg takke alle som har vært med på å lete. Jeg er overlykkelig. Innsatsen fra de frivillige varmet utrolig, sa Johans mormor til Dagbladet minutter etter at 5-åringen var kommet til rette.

Det varmesøkende helikopteret var redningen for Johan. Like før klokka 23 slo måleapparatene positivt ut, og det ble besluttet å starte hundesøk i et område vel en kilometer øst for Gravtjern der gutten ble meldt savnet. Under en busk fant de gutten i god form, og han var slettes ikke redd for politimennene.

Smilte

- Kan jeg få kjøre politibil nå, spurte han og smilte.

Det gjorde også foreldrene som de siste timene hadde sittet hjemme i sofaen og ventet på den forløsende telefonen. Tidligere på dagene hadde de selv vært med i letingen etter at de ansatte ved Båstad barnehage ved 14-tida hadde ringt og fortalt at Johan hadde blitt borte under skituren.

Turen til Askim sykehus ble en lykkelig slutt på marerittet som startet nesten ti timer tidligere.

Det hele startet da 10 barn og tre ansatte ved Båstad barnehage var i ferd med å gå hjem etter en trivelig dag i skogen. Barnehagetantene opplevde sitt livs mareritt da de plutselig ble oppmerksom på at Johan var borte. De startet umiddelbart leting i området. Etter vel en time ble politiet kontaktet. Utover kvelden kom stadig flere frivillige til.

- Forferdelig

Ikke bare fra Trøgstad, men også fra bygdene rundt. Dagbladet var med i en patrulje som gikk manngard bare minutter før Johan ble funnet. Stemningen var dyster.

- Det er forferdelig, sa en slektning som deltok i letearbeidet.

Frustrasjonen spredte seg i takt med at kvikksølvet krympet. Selv om Johan var godt kledd til å være ute i flere timer fryktet de natta. Ved 23-tida da Johan kom til rette viste graderstokken åtte kuldegrader.

- Vi hadde troen hele tida, men det er klart at vi syntes det hele tok tid. På slutten var det tøft. Uten flinke mannskaper hadde ikke dette gått så fort, sier lensmann Østreng. Han berømmer de frivillige for innsatsen.

- Hjertelig takk til alle som bidro til at dette fikk en lykkelig slutt, sa Østreng i går kveld.

<B>HER SKJER DET:</B> Etter ni timer i fortvilelse jublet mamma Eileen Baastad da hun i natt fikk sønnen Johan i armene.