Johan (80) kjemper mot nytt tunneltroll

Mens anleggsarbeiderne kjemper for å tette Romeriksporten, kjemper 80 år gamle Johan Bratlie fra Roa mot en ny tunnel som skal knytte Hadeland til den nye hovedflyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nye veiforbindelsen går fra Lunner kommune og over til Nannestad. En tunnel skal sprenges under fiskevannet Langvatnet på Romeriksåsen.

Skandalen med byggingen av Romeriksporten gjør at Johan Bratlie og folk i Lunner kommune er redd det verste kan skje: At vannet renner ut av tjernet.

Flere alternativer har vært aktuelle, og lokalbefolkningen har lenge kranglet om hva slags plan de vil støtte.

Uansett rabalder i Lunner kommune har Miljøverndepartementet allerede vedtatt hvilken trasé som skal benyttes. Det betyr ikke at Johan Bratlie gir seg.

- Veiforbindelsen kommer. Det er nødvendig. Men hvordan kan de forsvare å velge den løsningen som ødelegger mest i naturen? spør Johan Bratlie.

Han var helt sikker på å få miljøvernminister Thorbjørn Berntsens støtte. Men ble skuffet.

Innsamling

80-åringen hadde sjøl gått i front for en innsamlingsaksjon for å få utredet et alternativt forslag. 210000 kroner ble samlet inn, og konsulentfirmaet Berdal Strømme gjorde jobben.

- Jeg sendte ut 3000 bankgiro-blanketter, forteller Bratlie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer