BØR VÆRE FORNØYD: Johan H. Andresen jr. har god grunn til å være fornøyd med utviklingen i eiendomsmarkedet. Foto: Iván Kverme.
BØR VÆRE FORNØYD: Johan H. Andresen jr. har god grunn til å være fornøyd med utviklingen i eiendomsmarkedet. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Johan H. Andresens pengebinge eser ut

Johan H. Andresen kan se tilbake på en solid avkastning på eiendommene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 35 prosent avkastning på eiendomsporteføljen bidro sterkt til at egenkapitalen i Johan H. Andresens Ferd vokste fra 26,6 til nær 29 milliarder i fjor.

Rekordår i eiendom

- 2016 ble det beste året for Ferd Eiendom noensinne, sier Carl Brynjulfsen, direktør for Johan H. Andresens eiendomssatsning, til Finansavisen.

Fjoråret avkastning på hele 35 prosent ligger langt over selskapets gjennomsnitt på 10 prosent siden etableringen i 2007, og 15 prosent de siste fem årene.

Og veksten stammer fra egen stue, nærmere bestemt Tidemannsbyen der Tiedemanns Tobakksfabrikk holdt til i gamle dager. Boligprosjektet ligger på en av Ensjøs mest attraktive tomter, og planen er en variert bebyggelse med to- til femroms leiligheter i fire til syv etasjer. I tillegg skal det bygges rekkehus.

Et fantastisk 2016 er tilbakelagt, men Brynjulfsen tror ikke på noe reprise i år.

- Det tror jeg nok ikke, selv om vi har hatt en god start på 2017 også, sier Brynjulfsen til Finansavisen.

Comeback i Stavanger

Ferd-direktøren tror ikke pristoppen er nådd, og venter comeback for oljeindustrien i Stavanger.

- Det virker fortsatt å være stor interesse for å investere i eiendom generelt, både kontor og boligprosjekter. Prisingen er generelt høy, så det er utfordrende å finne gode investeringsobjekter. Det siste vi kjøpte var Weatherford-kombibygget på Forus i Stavanger i fjor høst. En investering i 26.000 kvadratmeter. Vi har tror aktiviteten i oljesektoren vil ta seg opp og smitte over på verdiutviklingen for dette bygget, sier Brynjulfsen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Eiendomsmegler: Boligprisene kan doble seg i løpet av noen år
Advarsel: Det finnes en rekke feil i boligskatten