Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Johan og Christian har kjøpt fyrverkeri for 20 000 kroner

- Jeg bruker pengene jeg har tjent på det jeg vil.

DYR MORO: 19-åringene Christian Holo (t.v.) og Johan Fjeld (t.h.) med mesteparten av fyrverkeriet de har kjøpt inn til nyttårsfeiringen. Foto: Sebastian Røvde
DYR MORO: 19-åringene Christian Holo (t.v.) og Johan Fjeld (t.h.) med mesteparten av fyrverkeriet de har kjøpt inn til nyttårsfeiringen. Foto: Sebastian Røvde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange av oss brenner av en god slant penger på fyrverkeri foran nyttårsfeiringen. Men få legger så mye tid og ressurser i det som vennene Johan Fjeld og Christian Holo. De to 19-åringene fra Rælingen på Romerike anslår at de har kjøpt fyrverkeri for 20 000 kroner.

- Det stemmer. Verdien av alt sammen er nok på rundt 25 000 kroner, men på grunn av kvantumsrabatter har vi betalt ca. 20 000 kroner for det, sier Fjeld til Dagbladet.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

Forhandler med butikkene

Johan forteller at forberedelsene til hver nyttårsaften begynner tidlig, og at det tar betydelig tid og energi.

- Vi bruker mye tid på å researche nytt fyrverkeri, blant annet på nettet. Og så ligger vi i forhandlinger med utsalgssteder - i år har vi kjøpt inn fra to forskjellige butikker.

- Hvorfor legger dere så mye ressurser i dette?

- Helt siden jeg var liten gutt har jeg syntes det var spennende, og det hjalp nok at faren min også var opptatt av og brukte penger på fyrverkeri.

Johan understreker at han og kameraten fokuserer på sikkerheten rundt oppskytningen.

- Sikkerheten har førsteprioritet. Selv avholder jeg meg fra alkohol til fyrverkeriet er skutt opp ved midnatt, sier 19-åringen.

Tjuvstarter

- Skyter dere opp alt på en gang når klokka slår tolv, eller tjuvstarter dere litt før?

- Jeg tjuvstarter med litt småbatterier, men sparer hovedbatteriene til midnatt. De koster gjerne 2000 kroner per stykk.

- Hvilket fyrverkeri er best?

- Effektbatteri med litt futt. Men man får det man betaler for, og må gjerne opp i 1000 kroner før kvaliteten er god nok. Billig fyrverkeri kjennetegnes av lavt smell, lite krutt og at det blir fort ødelagt, sier 19-åringen.

- Gjør egen research

Han anbefaler folk å researche selv for ikke å bli lurt.

- Sjekk ulike forhandlere, og hør med venner. Og oppdater deg på nettet - alle produsentene legger ut videoer av fyrverkeriet sitt.

- Kunne heller pengene du bruker, med fordel vært brukt på noe annet?

- Nei. Dette er min hobby, og jeg har spart opp til dette gjennom pengene jeg har tjent på jobben. Det hender jeg møter folk som rister på hodet og stiller seg uforstående til dette, men da svarer jeg bare at jeg bruker pengene jeg har tjent på det jeg vil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!