Johan og Christian har kjøpt fyrverkeri for 20 000 kroner

- Jeg bruker pengene jeg har tjent på det jeg vil.

DYR MORO: 19-åringene Christian Holo (t.v.) og Johan Fjeld (t.h.) med mesteparten av fyrverkeriet de har kjøpt inn til nyttårsfeiringen. Foto: Sebastian Røvde
DYR MORO: 19-åringene Christian Holo (t.v.) og Johan Fjeld (t.h.) med mesteparten av fyrverkeriet de har kjøpt inn til nyttårsfeiringen. Foto: Sebastian Røvde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange av oss brenner av en god slant penger på fyrverkeri foran nyttårsfeiringen. Men få legger så mye tid og ressurser i det som vennene Johan Fjeld og Christian Holo. De to 19-åringene fra Rælingen på Romerike anslår at de har kjøpt fyrverkeri for 20 000 kroner.

- Det stemmer. Verdien av alt sammen er nok på rundt 25 000 kroner, men på grunn av kvantumsrabatter har vi betalt ca. 20 000 kroner for det, sier Fjeld til Dagbladet.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

Forhandler med butikkene

Johan forteller at forberedelsene til hver nyttårsaften begynner tidlig, og at det tar betydelig tid og energi.

- Vi bruker mye tid på å researche nytt fyrverkeri, blant annet på nettet. Og så ligger vi i forhandlinger med utsalgssteder - i år har vi kjøpt inn fra to forskjellige butikker.

- Hvorfor legger dere så mye ressurser i dette?

- Helt siden jeg var liten gutt har jeg syntes det var spennende, og det hjalp nok at faren min også var opptatt av og brukte penger på fyrverkeri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer