Johan var i ferd med å pakke sammen kamerautstyret. Så kikket han opp

- Lyste opp alt rundt meg i et kjempesterkt grønt lys.

BLINKSKUDD: Svenske Johan Vilhelm Löfgren var ute for å ta bilder av nordlyset da dette motivet materialiserte seg foran ham. Foto: Johan Vilhelm Löfgren
BLINKSKUDD: Svenske Johan Vilhelm Löfgren var ute for å ta bilder av nordlyset da dette motivet materialiserte seg foran ham. Foto: Johan Vilhelm Löfgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Natt til onsdag var svenske Johan Vilhelm Löfgren (34) ute med fotografiaparatet. Han begynte med amatørfotografi for et drøyt år siden, og i natt hadde det kommet ham for øret at det ville være nordlys på himmelen.

Det var riktignok litt nordlys, og 34-åringen fikk tatt noen bilder, men idet han skulle til å reise hjem for natten dukket noe helt annet opp.

- Jeg skulle til å pakke sammen kameraet og sakene mine, så dukker denne meteoritten plutselig opp rett over hodet på meg. Jeg hadde flaks for kameraet pekte riktig vei, sier han til Dagbladet.

Han forteller videre at han aldri har sett noe i nærheten av dette tidligere.

- Den lyste opp alt rundt meg i et kjempesterkt grønt lys. Det var det heftigste jeg har sett, sier han.

Löfgren forteller at rett etter han tok bildet, eksploderte meteoritten i mindre biter.

- Man kunne se at den delte seg opp, før den til slutt forsvant.

Bare noen timer etter at den svenske fotoentusiasten delte bildet på Facebook, har bildet fått massiv oppmerksomhet. Aftonbladet har også skrevet en artikkel om bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.