Johanna-kaptein mistenkt for uaktsomhet

Johanna-kaptein mistenkt for uaktsomhet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet er ennå ikke ferdig med etterforskningen etter forliset til charterskuta Johanna ved Nesodden for en drøy uke siden. Kapteinen er mistenkt for uaktsomhet.

- Det gjenstår ennå noen avhør. Vi har foretatt vitneavhør i dag og fortsetter i morgen, sier Ove Furseth, fungerende sjef ved Follo politistasjon til NTB.

Uaktsomhet

Kapteinen om bord på Johanna ble avhørt fredag. Han har nå status som mistenkt i saken.

- Han er mistenkt for uaktsomhet i forbindelse med forliset, men har ikke tatt stilling til dette eller eventuell straffskyld, sier Furseth. Det er foreløpig ikke tatt ut siktelse mot mannen.

Det ble foretatt en promilletest av kapteinen rett etter forliset, og den ga ikke utslag.

Johanna er en gammel skute fra 1892 som siden 1993 har gått i chartertrafikk i Oslofjorden. Den var på tur langs Nesodden-landet da skuta plutselig skiftet kurs og kolliderte med fjellsiden som går bratt ned i sjøen.

Kapteinen om bord fikk ros for sine handlinger etter kollisjonen. Da skuta tok inn vann, kjørte han den på grunn på Hornstranda like ved, slik at alle de 156 om bord kom seg uskadd i land.

Johanna ble forrige tirsdag hevet og slept til Oslo Havns slipp på Sjursøya, der den skal repareres. Den kommer neppe i drift igjen før til neste år.

- Folk så rart på oss

Bandet Heigh Chief. sto og spilte bluesrock i baugen på båten, da de plutselig begynte å merke at publikum oppførte seg litt rart. Vokalist Bjørn Blix omtaler det hele som en svært spesiell opplevelse.

- Folk så rart på oss, så vi snudde oss, og da så vi at båten var på vei rett inn i svaberget. Det smalt noe voldsomt, sa Blix til Dagbladet, som forteller at båten da bakket ut fra svaberget.

(NTB / Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer