Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Johanne (35) drept i Afghanistan

Johanne Sutton og to journalistkolleger ble drept i Afghanistan i går da det pansrede kjøretøyet de satt i, ble angrepet av Taliban.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den australske avisen Sydney Morning Heralds journalist i Afghanistan ble to franske og en tysk journalist drept da de falt av et pansret kjøretøy under et angrep. Angrepet fant sted på frontlinjen nordøst i Afghanistan, ifølge en hærfører fra opposisjonen.

En av de drepte var den kvinnelige franske journalisten Johanne Sutton, som arbeidet for den franske radiostasjonen Radio France Internationale (RFI). RFI bekrefter at deres journalist, som var 35 år og ugift, er drept.

En annen fransk kvinne, som jobbet for den Luxembourg-baserte radiostasjonen RTL, og en tysk mann som arbeidet for Stern, ble også drept, ifølge Herald.

De tre journalistene var sammen med tre andre utenlandske journalister på en av Nordalliansens stridsvogner da Taliban-styrker angrep med bombekastere og maskingevær.

Kjøretøyet med journalistene ble truffet av et prosjektil som ikke eksploderte med en gang, men først da det falt i bakken. Tre av journalistene falt av da stridsvognen brått snudde, og ble etterlatt, mens de tre andre berget livet ved å holde seg fast.

De tre er trolig de første journalistene som er drept siden USA innledet krigen i Afghanistan 7. oktober.

Det ble meldt om harde kamper i området rundt Sharatai søndag kveld, da Nordalliansen angrep Taliban dagen etter at to stillinger var tatt.

(NTB)

DREPT: Johanne Sutton var en av tre vestlige journalister som ble drept i et Taliban-angrep.
Hele Norges coronakart