Johannes 3:4 prosentpoeng for Bolle- og Ropstad

KrFs valgvake i lokalene til gamle Club 7 i Oslo ble hosianna (kom med hjelp).

DUKKET SEINT OPP: Kjell Ingolf Ropstad dukket ikke opp før seint i går kveld under KrFs valgvake på Røverstaden i Oslo. De første landsprognosene var da også nedslående for partiet. På nivå med Venstre. Foto: Dagbladet.
DUKKET SEINT OPP: Kjell Ingolf Ropstad dukket ikke opp før seint i går kveld under KrFs valgvake på Røverstaden i Oslo. De første landsprognosene var da også nedslående for partiet. På nivå med Venstre. Foto: Dagbladet.Vis mer

Her har det vært mange tollere og ditto syndere før. Her har det vært hæla i taket og stinn brakke. I går kveld hadde nemlig KrF valgt utestedet Røverstaden under valgvaken 2019, beliggende i Munkedamsveien i Oslo.

En adresse som kler partiets verdigrunnlag og ideologi, men samtidig må det ei glemmes at vi også var i de tidligere lokalene til den legendariske Club 7 – som nettopp på denne adressen sørget for teater, blues, fri sex, frihet, alpeluer, skjegg, kordfløyel, rødvin rock, jazz, noen vise menn og kvinner, poesi, (hasj) og esse fra 1971 til 1985.

Et yndet herberge for mange av oss der vi har opplevd øyeblikk av ekstase med Kevin Coyne, Fabulous Thunderbirds og Jon Eberson Group. I går kveld var det lite som minnet om Club 7 i glansdagene – og nettene. Da uret bikket 21.00, og de første prognosene fra ble offentliggjort, var det ikke mange grunner til å rope: Mere. Mere. KrF ligger i skrivende deadlinestund an til å ende opp under sperregrensa, og eventuelt det dårligste valget siden krigen.

Dagene, ukene og bønnene framover blir å finne igjen det glødende lyset, og om dagens ledelse er dem som er i stad til å gjøre dette. KrF per september 2019 er virkelig i et ingenmannsland selv om de kan skryte av at de fortsatt sitter i regjering, men dette er vel kanskje en av hovedårsakene til at velgerne har unnlatt å stemme på de gulkledde som bøyde nakken og gikk i retning de mørkeblå og Frp.

Mens dette skrives ser vi at bak oss henger det en fotografi av Miles Davis, som spilte på Sardines i 1987. KrF er ikke akkurat Kind of Blue selv om de valgte denne veien da Knut Arild Hareide valgte å trekke seg.

Og, en av landets kjipeste jobber hadde nok de tre som jobbet i baren. Her ble det ikke servert stort annet enn brus, kaffe og mineralvann til en buffé pizza, vel, kanskje en og annen hemmelig gravøl ettersom de første vage landsprognosene kom inn.

Etter at de første skal bli de siste forsvarstaler var unnagjort – alle partiet, både vinner og tapere skryter uhemmet av seg selv og sine medlemmer som alle sammen har gjort en fantastisk valgkamp – kan vi nevne følgende ideologiske program «i Club 7 kan man bære sin hatt som man vil, så lenge man også lar andre gjøre det». Kanskje et av KrFs problemer nettopp ligger nettopp av for mange hatter siden stortingsvalget i 2017 da de, med Hareide som partileder, oppnådde 4,2 prosentpoeng.

Nå kan det vise seg at ligger de nærmere Johannes 3:16 med et sted mellom 3,4 og 3,7 prosentpoeng, altså klart under sperregrensa på 4. Hvor lenge kan Bolle - og Ropstads menighet leve med dette? Like lenge som Venstre med Trine?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.