INVOLVERT I ULYKKE: Ski-esset Johannes Høsflot Klæbo kjørte inn i en forankjørende bil i et kryss i Byåsen i Trondheim onsdag ettermiddag.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INVOLVERT I ULYKKE: Ski-esset Johannes Høsflot Klæbo kjørte inn i en forankjørende bil i et kryss i Byåsen i Trondheim onsdag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Johannes Høsflot Klæbo involvert i bilulykke

Den norske skistjerna Johannes Høsflot Klæbo (22) var onsdag ettermiddag involvert i en bilulykke på Byåsen i Trondheim. Politiet melder om mindre personskader.

  • Vet du noe mer om denne saken? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): Overfor Dagbladet bekrefter far og manager Håkon Klæbo at sønnen var involvert i en bilulykke på Byåsen.

- Jeg kan bekrefte at Johannes var involvert i en påkjørsel tidligere i dag. Etter hva jeg vet har det gått bra med alle involverte. Det er ikke noen alvorlige skader, heldigvis, sier han til Dagbladet.

Klæbos bil skal ha blitt tauet bort kort tid etter sammenstøtet.

- Det så ut som det var et kraftig sammenstøt. Fronten på den ene bilen hadde fått seg en skikkelig trøkk. Det var tydelig at det hadde vært litt krefter i sving, sier et vitne på ulykkesstedet.

- Stiller til renn

Medieansvarlig for langrenn i Norges Skiforbund, Gro Eide, sier til Dagbladet at de ikke kommenterer saken på nåværende tidspunkt. Men ifølge sprintlandslagstrener Arild Monsen vil ikke ulykken ha noen innvirkning på Klæbos deltakelse i helgens verdenscuprenn i Davos.

- Etter det jeg har fått opplyst så har det gått bra med alle de involverte. Det er ingenting som tyder på at han ikke stiller i renn til helgen, opplyser Monsen til NTB.

Klæbo reiser nedover til den sveitsiske skimetropolen fredag morgen. Han skal gå lørdagens sprint i fri teknikk.

ULYKKE: Det var her ved denne rundkjøringen at ulykken fant sted onsdag ettermiddag. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
ULYKKE: Det var her ved denne rundkjøringen at ulykken fant sted onsdag ettermiddag. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Smalt inn i bil

Det var like etter klokka 15 i dag at politiet i Trondheim meldte om ulykken på Twitter.

En tolv år gammel jente som var i ferd med å krysse et fotgjengerfelt på Byåsen i Trondheim, ble truffet av en bil som sklei inn i fotgjengerfeltet etter å ha blitt påkjørt.

- En bil bremset for en fotgjenger som skulle krysse en fotgjengerovergang. Bil nummer to kom bakfra og smalt inn i den som hadde bremset, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer om saken til Dagbladet.

Fikk førerkortet inndratt

Bilen som ble truffet skal ha blitt dyttet inn i fotgjengerfeltet, hvor den unge jenta ble truffet. Hun skal ikke ha blitt alvorlig skadd i hendelsen, men klager over smerter i hofta.

Politiet opplyser at de midlertidig har beslaglagt førerkortet til en mann i 20-åra, som kjørte bilen som kom bakfra.

- Det er brudd på veitrafikklovens paragraf 3, som innebærer at du ikke er aktsom nok, sier Tina Værnes, jourhavende jurist i Trøndelag politidistrikt, til Adresseavisen.

- Bra det ikke gikk verre

Klæbo er sponset av Toyota. Informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen, bekrefter også overfor Dagbladet at 22-åringen var involert i ulykka.

- Det stemmer at det er han som er involvert i ulykka på Byåsen, sier Olsen.

Han påpeker at det ikke er besluttet at Klæbo mister lappen.

- Det er opprettet en sak, og han får førerkortet midlertidig inndratt.

Olsen sier bilen som ble kjørt, en Toyota Rav 4, er en bil Klæbo leaser av Toyota. Skiløperen har en sponsoravtale med bilselskapet.

- Han har forklart seg til patruljen som er til stede. Jeg har ikke snakket med ham selv. Jeg tror ikke det er noen skader på verken føreren eller på den andre bilen. Det er denne jenta som skal ha smerter i hofta. Det er bra det ikke gikk verre, sier han.