Johansen: - Dette er ganske grovt

Byrådsleder Raymond Johansen krever svar etter nyheten om at Erna Solbergs statssekretær hadde kontakt med Molde-ordføreren før VG-intervjuet. - Jeg kjente ikke til saken, hevder statsministeren.

HARDT UT: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kritiserte Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) for sistnevntes uttalelser om Oslos håndtering av pandemien. Foto: Jenny Aas. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen krever svar fra Erna Solberg etter kveldens sak i NRK der det kommer fram at statssekretær ved SMK, Peder Egseth, var i kontakt med Molde-ordfører Torgeir Dahl før han kritiserte Oslos coronahåndtering.

- Nå forventer jeg at Erna Solberg går ut og avklarer: Handlet statssekretæren i forståelse med statsministeren eller ikke? Og vil Erna Solberg beklage at Statsministerens kontor har vært så involvert i å forberede dette angrepet og bidratt til å plante det i media? skriver Johansen i en SMS til Dagbladet.

Raymond Johansen sier at han tviler på at Egseth ikke visste hva innholdet i Dahls angrep var før han satte ham i kontakt med VG.

- Jeg reagerer ganske kraftig på at Erna Solbergs egen statssekretær bidro til å sette ordføreren i forbindelse med VG. Det framstår for meg som at Statsministerens kontor arbeidet aktivt for å få ut dette angrepet på Oslo, i et forsøk på å svekke tilliten til den politiske ledelsen her i Oslo, hovedstaden i Norge som har vært hardest rammet av den verste krisa siden andre verdenskrig, skriver Johansen.

Han «regner med at han (Egseth) har gjort noe mer enn å gitt ut et telefonnummer».

- Men uansett framstår det som at det arbeides aktivt fra statssekretærens side med å få dette budskapet ut. Det er vanskelig å vurdere dette på noen annen måte, skriver byrådslederen og påpeker:

- Dette er ganske grovt og noe som bidrar til å gjøre coronapandemien til et stygt politisk spill, skriver Johansen.

Dagbladet har forsøkt å få Erna Solberg til å kommentere saken mandag kveld, men Statsministerens kontor viser til en Facebook-post hun publiserte i ettermiddag, der hun skriver:

«Jeg mener utspill som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige bidrag i koronadebatten. Derfor mener jeg utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl blir et unødvendig sidespor. Dette står vi i sammen – og skal komme ut av sammen.»

I en skriftlig uttalelse til NRK mandag kveld, formidlet via statssekretær Rune Alstadsæter, utdyper hun imidlertid:

- Jeg kjente ikke til saken før jeg leste den i VG søndag. Som jeg har sagt tidligere i dag så mener jeg utspill som setter by og land opp mot hverandre er unødvendige bidrag i koronadebatten. Derfor mener jeg utspillet fra Moldes ordfører Torgeir Dahl blir et unødvendig sidespor i en tid hvor vi må stå sammen. Dette har jeg vært tydelig på internt – også direkte til min statssekretær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer