Johansen: - Dette er ganske grovt

Byrådsleder Raymond Johansen krever svar etter nyheten om at Erna Solbergs statssekretær hadde kontakt med Molde-ordføreren før VG-intervjuet. - Jeg kjente ikke til saken, hevder statsministeren.

HARDT UT: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kritiserte Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) for sistnevntes uttalelser om Oslos håndtering av pandemien. Foto: Jenny Aas. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byrådsleder Raymond Johansen krever svar fra Erna Solberg etter kveldens sak i NRK der det kommer fram at statssekretær ved SMK, Peder Egseth, var i kontakt med Molde-ordfører Torgeir Dahl før han kritiserte Oslos coronahåndtering.

- Nå forventer jeg at Erna Solberg går ut og avklarer: Handlet statssekretæren i forståelse med statsministeren eller ikke? Og vil Erna Solberg beklage at Statsministerens kontor har vært så involvert i å forberede dette angrepet og bidratt til å plante det i media? skriver Johansen i en SMS til Dagbladet.

Raymond Johansen sier at han tviler på at Egseth ikke visste hva innholdet i Dahls angrep var før han satte ham i kontakt med VG.

- Jeg reagerer ganske kraftig på at Erna Solbergs egen statssekretær bidro til å sette ordføreren i forbindelse med VG. Det framstår for meg som at Statsministerens kontor arbeidet aktivt for å få ut dette angrepet på Oslo, i et forsøk på å svekke tilliten til den politiske ledelsen her i Oslo, hovedstaden i Norge som har vært hardest rammet av den verste krisa siden andre verdenskrig, skriver Johansen.

Han «regner med at han (Egseth) har gjort noe mer enn å gitt ut et telefonnummer».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer