Coronavirus:

Johansen advarer

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo tillater seg å være forsiktig optimist. Samtidig advarer han om andelen positive coronatester.

KLARE: I denne modellen ser du hvordan man kan stoppe coronasmitten. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. En idé fra Dagens Nyheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det registrert betydelig færre nye smittetilfeller i Oslo enn samme dag uka før. Byrådsleder Raymond Johansen tillater seg å være forsiktig optimist, samtidig som han advarer.

- Smittenivået er fremdeles høyt, men vi ser at veksten har flatet ut noe. Man kan si at det er grunn til forsiktig optimisme. Kanskje har vi nå klart å stoppe den dramatiske økningen, sier Johansen til Dagbladet før han advarer:

- Samtidig ser vi at andelen positive tester er høyere enn noensinne. Vi tester omkring 2500 personer hver dag og andelen positive ligger på omkring 7,2 prosent. I tillegg øker antall innleggelser og dødsfall noe. Så situasjonen i Oslo må fremdeles karakteriseres som alvorlig.

Uaktuelt å lempe

I forrige uke valgte Oslo kommune å innføre tiltak rettet mot ungdommer og ungdomsskoler. Dette fordi man så den største økningen i antallet nye smittetilfeller blant personer i alderen 13-19 år. Foreløpig er det uaktuelt å lempe på noen av tiltakene.

- Det er uaktuelt å lempe på tiltakene med dagens smittetall. Vi må fortsette arbeidet til vi ser en større nedgang. Det meste tyder på at vi må leve med de fleste tiltakene en stund til, og dersom smittetallene øker igjen, så kan det bli aktuelt med ytterligere tiltak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer