Corona i Oslo:

Johansen ble stoppet

Byrådsleder Raymond Johansen sier at smittevernfaglige råd til sjuende og sist sto i veien for åpning av kjøpesentre og treningssentre i Oslo.

- TØFT: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), er åpen om at det var tøft for ham å ikke kunne lette på tiltak mot kjøpe- og treningssentre i hovedstaden. Video: Jostein Sletten. Reporter: Frode Andresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka fikk byrådsleder Raymond Johansen og Oslo byråd tilbake makta over de lokale smitteverntiltakene. Johansen opplyser at det var tøft å ikke kunne gjenåpne kjøpesentre og treningssentre i Oslo, men forklarer at helsemyndighetene satte ned foten.

- Sammen med helsemyndighetene har vi hatt en veldig viktig drøfting knyttet til forholdsmessigheten. Helsemyndighetene har vært veldig tydelige på at dersom det skal komme lettelser, så skal det være knyttet til barn og unge, og deres psykiske helse, sier Johansen til Dagbladet.

- Jeg skulle for så vidt ønske at man også kunne komme med [lettelser for] treningssentre utover det å være ute, altså innendørs treningssentre. Men da var anbefalingen fra smittevernfaglig hold at vi ikke skulle gå lenger.

- Så du hadde lyst til å åpne treningssentre?

- Selvfølgelig har man lyst til å åpne hele tiden, men man har ikke lyst til å komme i en situasjon. Jeg skjønner at trykket er voldsomt hos dem som ønsker å igangsette trening, og jeg var åpen og ærlig om de vurderingene knyttet til kjøpesentre. Det er komplisert, men jeg tror at ingen er tjent med at vi er hasardiøse med tanke på gjenåpning. Vi skal gjenåpne kontrollert og gradvis, og lettelsene skal først skje for barn og unge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer