Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Johansen: Kortere arbeidstid kan gi jobb til flere

Partisekretær Raymond Johansen (Ap) mener likevel sekstimersdag er urealistisk prosjekt.

VIL HA FLERE I JOBB: Kortere arbeidstid kan være veien å gå, ifølge Raymond Johansen (Ap). Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
VIL HA FLERE I JOBB: Kortere arbeidstid kan være veien å gå, ifølge Raymond Johansen (Ap). Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen mener at innføring av sekstimersdag i Norge er et urealistisk prosjekt, men tror likevel at kortere arbeidstid kan få folk tilbake i jobb.

Tidligere i høst uttalte Johansen at sekstimersdag er urealistisk. Det tror han fortsatt, men på en konferanse hos Norsk Nærings- og Nytelsesmiddel- arbeiderforbund (NNN) mandag, åpnet han for at kortere arbeidstid kan gi jobb til flere.

-70 000 personer står utenfor arbeidslivet, og terskelen for å delta må bli lavere. Da kan vi se på arbeidstidsforkortelse, men som generell ordning er det urealistisk, sier Johansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er villig til å se på ordninger som rekrutterer folk tilbake i arbeidslivet og åpner for at det for noen vil være nødvendig med kortere tidsrom på jobb.

Han viser til at et forsøk med sekstimersdag hos Tine Heimdal i Sør-Trøndelag var så vellykket at ordningen ble permanent, men gjør det klart at han har ingen tro på arbeidstidsforkortelse som en generell ordning.

Nestleder Inger Furmyr i NNN mener Johansens avklaring viser at holdningen til sekstimersdag ikke er så avvisende som Johansen ga uttrykk for tidligere. SV-politiker og nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget Karin Andersen er enig.

- Det er positivt at Raymond Johansen viser nye takter og gir uttrykk for at det kan være behov for å korte ned arbeidstiden. Vi har på ingen måte lagt bort sekstimersdagen. Det er fortsatt en god idé, sier Andersen.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media