Johansens stabssjef rykker opp

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo utnevner sin stabssjef Marthe Scharning Lund til ny byråd for næring og eierskap etter Kjetil Lund.

SKIFTE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fant Kjetil Lunds etterfølger på sitt eget kontor. Foto: Benjamin A. Ward
SKIFTE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fant Kjetil Lunds etterfølger på sitt eget kontor. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjetil Lund ble i fjor høst utnevnt til direktør i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Han begynner i jobben 1. april.

Marthe Scharning Lund har fram til i dag vært stabssjef ved byrådslederens kontor.

Raymond Johansen roser begge i en pressemelding fra rådhuset.

- Kjetil har gjort en imponerende jobb med byrådets arbeid for næringsutvikling og å etablere innovasjonsdistrikter i Oslo. Han har løftet arbeidet med å realisere fangst og lagring av CO₂, ledet prosessen med å slå sammen de store energiselskapene ECO og Hafslund, og jobbet fram strengere krav til cruiseskipsnæringens utslipp i samarbeid med andre norske kommuner, uttaler Johansen om den nye NVE-direktøren.

Om etterfølgeren sier han blant annet at hun har lang erfaring fra politikk og forvaltning både fra Stortinget, regjeringsapparat og byråd.

- Det vil bidra til å videreføre byrådets arbeid for et aktivt eierskap i energisektoren, og i de store byggforetakene våre. Hun vil fortsette arbeidet med å åpne kommunen for innovative bedrifter som gir nye muligheter for næringslivet i det grønne skiftet, sier Johansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer