Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«John» (60) får betalt for å ligge med prostituerte

Jobber med å avsløre ulovlige bordell.

PRIVATETTERFORSKER: Australske «John» jobber med å avsløre ulovlige bordeller - som innebærer å måtte ligge med de prostituerte. Illustrasjonsfoto: Colourbox
PRIVATETTERFORSKER: Australske «John» jobber med å avsløre ulovlige bordeller - som innebærer å måtte ligge med de prostituerte. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Australske «John» er 60 år gammel. Han er skilt. Og jobben hans er å ligge med prostituerte.

- Jeg er ganske sikker på at det finnes de som er sjalu for at jeg tjener litt lommepenger på dette fra tid til annen, sier 60-åringen til australske News.com.au - og understreker at han er svært fornøyd med pensjonistjobben sin.

Avslører bordeller Det kan kanskje virke som en drømmejobb for enkelte, men den innebærer mer arbeid enn hva det høres ut til.

Man kan ikke fortelle hva man jobber med, og jobben medfører også å skrive lange rapporter.

For «John» jobber med å avsløre ulovlige bordeller for de lokale myndighetene i den australske staten New South Wales - hvor Sydney er hovedstad.

- Jeg ønsker ikke å kringkaste hva jeg jobber med, for det er litt for utrolig å ha en slik jobb. Men det er ganske morsomt, forteller «John».

Framstår som massasjestudio Etter at sexindustrien ble dekriminalisert i 1990, har myndighetene i New South Wales slitt med en eksplosjon av bordeller som driver uten lisens.

De fleste av de ulovlige bordellene fremstår seg som massasjestudioer. Myndighetene har liten makt til å avsløre de ulovlige bordellene uten en rettskjenning, og bruker derfor heller private etterforskere som kan rapportere om hva de finner ut på innsiden.

Og for å ikke få identiteten avslørt, så må privatetterforskere som «John» også i de fleste tilfeller ligge med de prostituerte.

Men etterpå venter den mindre morsomme delen av jobben. 60-åringen forteller at han gjerne kan skrive rapporter på oppmot tre sider etter et besøk, der dato, tid, mennesker og steder spiller en stor rolle.

- Det er et dokument som skal brukes i retten, så det må være svært detaljert og svært nøyaktig. Det er ikke noe man kan skrible ned på et par minutter, understreker «John».

Bruker skattepenger 60-åringen forteller at det er mer regelen enn unntaket at bedriftene som framstår som massasjestudio egentlig viser seg å være bordeller.

- Hvis man sjekker veldig nøye, så er man kanskje i stand til å finne et massasjestudio som faktisk ikke er et bordell. Men jeg har kun opplevd tre ganger at jeg har gått inn på et massasjestudio og ikke blitt tilbudt noe annet under en behandling, forteller privatetterforskeren.

Lachlan Jarvis, som driver privatetterforskningsfirmaet Lyonswood, er den som står ansvarlig for å finne kandidater til å jakte på ulovlige bordeller.

- Vi foretrekker menn som er single, og de må helt klart være villige til å gjennomføre seksuelle aktiviteter, sier Jarvis til News.com.au.

Han skjønner at enkelte vil reagere på at det brukes skattepenger på privatetterforskere som skal ligge med prostituerte.

- Jeg er ikke overrasket over at enkelte mener det er hårreisende at vi bruker skattepenger på dette, men da forstår de ikke at dette også hjelper til med å stoppe menneskehandel og trafficking, sier Jarvis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!