John Bauer-gymnaset i Oslo konkurs

150 elever uten skoleplass til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): John Bauer-gymnaset i Oslo er konkurs, en uke etter at det ble klart at skolen har brukt statstilskudd på en ulovlig måte. Det bekrefter styreleder i John Bauer Oslo, Sigve Austheim.

De siste tre årene har ikke vært gode mot John Bauer-skolene i Norge. John Bauer Norge AS hadde i 2004 et driftsresultat på minus 292.000 kroner, i 2005 et driftsresultat på minus 1,4 millioner kroner og i 2006 endte driftsresultatet på minus 711.000 kroner. Resultatet før skatt i 2006 endte på 1,0 millioner kroner, og selskapet sitter i dag oppført med en soliditet på -53,8 prosent.

Kilde: NTB

- Det er begjært oppbud for John Bauer-gymnaset i Oslo. Med den økonomiske situasjonen vi er i, er det ikke drivbart, sier Austheim til Dagbladet.no.

Rammer 150 elever

Skolen i Oslo måtte betale tilbake 4 millioner kroner for brudd på privatskoleloven. Det bestemte Utdanningsdirektoratet etter tilsynene mot John Bauer-skolene i Bergen og Oslo i vår. Konklusjonen er at begge skolene har brutt privatskoleloven på flere punkter.

Nedleggelsen betyr at rundt 150 elever står uten skoleplass til høsten, sier Austheim.

- Vi synes dette er forferdelig trist. Det er beklagelig overfor elevene at det har gått slik, og også at det har vært så mye usikkerhet rundt situasjonen, sier Austheim.

Jobber med skoleplass

Etter privatskoleloven er det forbudt å ta ut profitt fra skoledriften. Alle inntekter skal komme elevene til gode. Det har ikke skjedd i alle avtalene mellom skolene og morselskaper som har vært eid og drevet av gründerne bak John Bauer-gymnaset, ifølge NTB.

Foto; STEINAR BUHOLM
Foto; STEINAR BUHOLM Vis mer

En representant for Oslo kommune sier til NRK Dagsrevyen at det jobbes med å skaffe skoleplass til elevene.

- Alle ungdommer i Norge har rett til opplæring. Oslo kommune er forberedt på å ta imot disse og gi dem et tilbud. Vi har erfaring med dette etter tidligere nedleggelser av privatgymnaser, sier Kjell Richard Andresen i utdanningsetaten i Oslo kommune ifølge NTB.

Også skolen i Bergen må betale tilbake penger til Utdanningsetaten, men Austheim forsikrer om at driften fortsetter der.

- I Bergen har vi en kjempegod skole der er det ventelister, og den drives videre. Skolen blir nå tatt over av de ansatte og en erfaren skoleleder, sier daglig leder Sigve Austheim i John Bauer Norge AS til NRK.

John Bauer-gymnaset i Oslo konkurs

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer