John Edwards er Norways mann

En T-bone-steik freser på grillen.Norway-innbyggerne Russ Jamieson og Marliun Young ser fotball og prater politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORWAY, SOUTH CAROLINA (Dagbladet):

Marlin Young har tenkt å stemme i kveld. Presidentkandidaten John Edwards er ok, han er født i South Carolina.

- Her i Norway har vi bra, men det er mange som lever fra hånd til munn. Jeg vet ikke om en ny president kan gjøre så mye, men det er verdt et forsøk, sier Marlin og løfter boksen med Budweiser.

Bush

Kameraten Russ Jamieson synes også Edwards er grei, men er ikke helt overbevist.

- Jeg vet ikke helt, kanskje vil jeg helst stemme på Bush. Han er da en bra president. Dessuten synes jeg folk bør få fullføre en jobb. Bush begynte en krig og da bør han avslutte den. Det er ikke noen vits med et skifte nå.

John Edwards brukte to og et halvt minutt på Norway i går. Bussen hans kjørte langsomt gjennom den lille byen og man kunne skimte kandidaten gjennom vinduet. Før dette hadde han holdt en flammende tale i Denmark i South Carolina. Stedet ligger naturlig nok litt sør for Norway og på veien dit passerer man tettstedet Sweden.

South Carolina er vinn eller forsvinn for John Edwards. Staten er fødestedet hans og vinner han ikke her, er det vanskelig å tenke seg noen videre omfattende kampanje .

Skrumpet inn

I de siste dagene har forspranget på meningsmålingene skrumpet inn og i Denmark nærmest bønnfalte han publikum om å få familie og venner til å gi ham sin stemme.

- Jeg er så klar for dette nå, vinner jeg skal jeg komme tilbake til South Carolina og feire med dere, lovet han.

På bensinstasjonen i Norway fikk ikke Derwin Burton Wright sett snurten av Edwards. Det var synd, ettersom Derwin er en ihuga Edwards-tilhenger. Han driver et lite firma for ute-partyer. Det går litt trått nå på vinteren og det kniper med penger.

- Jeg tror Edwards har en sjanse. Han er vokst opp i magre kår og vet hva det er å kjempe for tilværelsen. Det nytter ikke å komme med en snobb. Tenk deg når han fyren fra Texas kommer i full sving, da holder det ikke med en jåle fra østkysten.

Delt

419 sjeler er bosatt i Norway i South Carolina. De regjeres av Rose F. Dukes. Hun sier stedet er en hyggelig liten plass hvor folk trives.

- Folk har jobber, forteller hun. Det er et sjeldent positivt trekk på bygda i South Carolina. Arbeidsledigheten i staten er på 6,9, en av de høyeste i hele USA.

Norway er delt i to, på alle måter. Politisk sett er rundt halvparten republikanere og den andre halvparten demokrater. Befolkningen består av ca. femti-femti svarte og hvite og de bor på hver sin side av veien. De hvite på oversiden, de svarte på nedsiden.

- Men jeg vil si at vi kommer godt overens, sier ordfører Dukes.

PILS OG POLITIKK: Marlin Young og Russ Jamieson drikker øl mens ser på Superbowl. Russ går for Bush, Marlin stemmer nok Edwards i kveld.