- John Edwards løy, manipulerte og gjorde alt for å bli president

Den tidligere senatoren tiltalt for å ha brukt millionbeløp fra valgkamp-kassa for å holde sidespranget med en valgkampmedarbeider hemmelig fra sin kreftsyke kone.

MILLIONBELØP: Edwards er tiltalt for blant annet å ha brukt millionbeløp av innsamlede valgkampmidler til å skjule sin utenomekteskapelige affære med en av sine valgkampmedarbeidere. Han skal ha betalt livsopphold for henne og barnet han fikk med henne. Foto: AP Photo/Gerry Broome/Scanpix
MILLIONBELØP: Edwards er tiltalt for blant annet å ha brukt millionbeløp av innsamlede valgkampmidler til å skjule sin utenomekteskapelige affære med en av sine valgkampmedarbeidere. Han skal ha betalt livsopphold for henne og barnet han fikk med henne. Foto: AP Photo/Gerry Broome/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag måtte John Edwards (58) møte i føderal rett i Greensboro i North Carolina tiltalt for å ha brukt 925 000 dollar (ca. 5,3 mill. kr.) for å dekke over sidespranget han hadde mens kona kjempet mot kreft, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Edwards image som familiemann var helt kritisk for valgkampen hans. Han ville gjøre alt for å ha sjanse til å bli president, sa aktor David Harbach i sin innledningsprosedyre.

- Manipulerte og løy Edwards har gått fra å være en politisk stjerne i USA til å kunne risikere 30 år i fengsel, i tillegg til bøter på opptil 1,5 millioner dollar (ca. 8,6 mill. kr.).

I 2004 kjempet han mot John Kerry, og i 2008 kjempet han mot Barack Obama og Hillary Clinton. Edwards var også en favoritt til jobben som visepresident i Obamas administrasjon, før den gikk til Joe Biden.

Under valgkampen i 2008 nektet Edwards flere ganger for at han hadde vært utro. Da han ga opp kampen mot Obama, innrømmet han sidespranget. Han nektet videre at han var faren til Hunters barn til i januar 2010.

- Edwards gjorde som han alltid gjorde. Han nektet, løy og manipulerte, sier aktor David Harbach.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer