Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

John Edwards trekker seg

Gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Edwards gir opp å bli Demokratenes kandidat til presidentvalget i USA, melder NTB.

Edwards ga beskjed til de nærmeste rådgiverne sine at han planlegger å annonsere at han trekker seg senere i dag, under et arrangement i New Orleans, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Ja, jeg kan bekrefte dette, sier talskvinne for Edwards\' kampanje, Colleen Murray, til nyhetsbyrået AFP.

Tapte i hjemstaten
Beskjeden kommer etter at Edwards har tapt nominasjonsvalgene i fire stater for de to andre kandidatene, Hillary Clinton og Barack Obama.

Edwards har tidligere vært senator i North Carolina, og har også forsøkt å bli Demokratenes presidentkandidat en gang tidligere, i 2004. Da ble John Kerry valgt, men han valgte å stille med Edwards som visepresident-kandidat.

Den gangen vant han i hjemstaten South Carolina, men i år vant Barack Obama en knusende seier i delstaten for få dager siden.

En av Edwards’ medarbeidere sier at eks-senatoren i første omgang ikke kommer til å gi sin støtte til noen av rivalene, men at han kan komme til å gjøre det i framtida, ifølge CNN.

Begynte sterkt

TREKKER SEG: Motstanden fra Hillary Clinton og Barack Obama ble for sterk. Derfor skal John Edwards annonsere at han trekker seg fra presidentvalgkampen senere i dag, ifølge en av hans rådgivere. Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX
TREKKER SEG: Motstanden fra Hillary Clinton og Barack Obama ble for sterk. Derfor skal John Edwards annonsere at han trekker seg fra presidentvalgkampen senere i dag, ifølge en av hans rådgivere. Foto: STAN HONDA/AFP/SCANPIX Vis mer

Edwards har talt sterkt for flere progressive ideer. Gjennom hele valgkampen har han lovet å kjempe for «mannen i gata» og de som vanligvis ikke blir hørt i hovedstaden.

Edwards var blant annet først ute med å jobbe for helsetilbud til alle.

Han var også tidlig ute med å oppfordre Kongressen til å trekke pengestøtten til Irak-krigen, og han har jobbet mot at lobbyister skal få begrenset makt i Washington.

Valgkampen begynte bra for Edwards, som kom på andre plass i Iowa, der han hadde mange lojale tilhengere. I de tre andre statene har han imidlertid kommet på tredje plass bak de to andre kandidatene, som har hatt en del mer penger å rutte med.

For 13 måneder siden annonserte han i New Orleans at han kom til å stille igjen. I dag skal han etter planen annonsere at han trekker seg, mens han skal holde en tale om fattigdom.

image: John Edwards trekker seg
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media