EN KORT OG EN LANG: John og Monique jobber sammen i politiet i byen Cairns i Queensland i Australia. Foto: Queensland politiet på Facebook
EN KORT OG EN LANG: John og Monique jobber sammen i politiet i byen Cairns i Queensland i Australia. Foto: Queensland politiet på FacebookVis mer

John er en halv meter høyere enn kollegaen Monique

- Patruljerer gata sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politifolk kommer, som politiet i Queensland i Australia påpeker, heldigvis i mange former og størrelser.

De la i går ut et bilde av de to kollegene John og Monique fra byen Cairns på Facebook, og responsen har vært noen titusener med likertrykk og tomler i været.

John er nemlig 206 cm høy, og med det mer enn en halv meter høyere enn Monique på 155 cm. De to er ikke makkere til vanlig, men jobber likevel stadig sammen på ulike oppdrag, skriver det australske politiet på sin egen hjemmeside.

- Denne dynamiske duoen kan på tross av høydeforskjellen ses patruljerende på gata i Cairns, skriver de.

De påpeker at ingen av dem har opplevd noen særlige problemer i arbeidshverdagen på grunn av fysikken, men at John naturlig nok for eksempel må bøye seg for å ikke dunke hodet i dørkarmen når han går inn til folk.

På spørsmål fra en av Queensland-politiets følgere på Facebook om hvorfor John er politimann og ikke basketproff svarer de enkelt og greit (og med en dose internett-glimt i øyet) at de fikk tak i ham først. En annen følger slår til med: - Jeg har hørt om «good cop/bad cop», men ikke «big cop/small cop».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram