DYTTET: En aggressiv mann skal ha dyttet John-Erik Vatle-Todd ned i grøften i går ettermiddag. Mannen viste ham fingeren før han syklet videre. Foto: Privat
DYTTET: En aggressiv mann skal ha dyttet John-Erik Vatle-Todd ned i grøften i går ettermiddag. Mannen viste ham fingeren før han syklet videre. Foto: PrivatVis mer

John-Erik brutalt skadd i sykkeldrama på vei hjem fra jobb - Jeg ble dyttet i grøfta

Søker etter kvinne som var vitne til hendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En sykkeltur hjem fra jobb endte ikke godt for John-Erik Vatle-Todd.

Dyttet, viste fingeren og syklet videre
- Jeg var på vei hjem fra jobb i går ettermiddag. Jeg syklet oppover Steinshøgda i Bærum sammen med en dame.

Han forteller at han måtte svinge litt til venstre for å ikke kollidere med damen foran han.

- Da kom det en fyr bakfra som begynte å knuffe meg med skulderen, og jeg tenkte «hva i alle dager driver du med?».

Mannen skal ha syklet forbi Vatle-Todd, som konfronterte mannen med knuffingen.

SØKER VITNE: Episoden endte med et smertefullt kragebeinsbrudd. Nå søker Vatle-Todd etter et vitne fra hendelsen. Foto: Privat
SØKER VITNE: Episoden endte med et smertefullt kragebeinsbrudd. Nå søker Vatle-Todd etter et vitne fra hendelsen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg syklet opp til ham og sa at han ikke kunne dytte sånn. Han ba meg holde meg på min side av veien. Men om han hadde ventet i to sekunder så hadde det blitt klar bane, forteller Vatle-Todd, som legger til at de syklet på en sykkelsti.

Vetle-Todd sier at mannen ble sint, og skrek at han ikke hadde dyttet.

- Men det var jo nettopp det han gjorde. Han bråbremset, og jeg kom opp på siden av ham ett sekund etterpå. Så dyttet han meg ned i grøftekanten. Jeg hadde ikke mulighet til å klikke ut pedalene.

Episoden resulterte i et smertefullt kragebeinsbrudd.

- Han ga meg fingeren og syklet videre, hevder Vatle-Todd.

Vatle-Todd beskriver personen som en mann i 40-åra, som syklet på en vanlig sykkel, og virket relativt sprek. Han hadde på seg sykkelhjelm, men ikke treningstøy.

Etterlyser vitne
I går la kona, Karina Vatle-Todd, ut et Facebook-innlegg om hendelsen, som allerede har fått over 100 delinger og 115 reaksjoner.

«Rett etter Stein gård, før Franzefoss i Bærum, ble han fysisk dyttet i fart slik at han tryna i grøfta og fikk et kragebeinsbrudd. Mannen som dyttet ga John-Erik fingeren og syklet videre. Dette skjedde i dag, 5. juli, kl 16:15. Vi søker vitner til ulykken, ettersom dette kommer til å bli politianmeldt. John-Erik har store smerter og ferien er ødelagt.»

Kvinnen som ble vitne til det hele syklet videre.

- Adrenalinet pumpet og jeg kom meg fort opp. Hun tenkte vel at det gikk greit med meg. Og med tanke på han fyren, som var en aggressiv type, skjønner jeg godt at hun syklet videre.

Men Vatle-Todd vil finne ut hvem damen er, slik at forholdet kan anmeldes til politiet med et vitne.

- Sånn går det ikke an å oppføre seg. Jeg vil gjerne finne ut hvem som dyttet meg.

Kan ikke løfte datteren
Kragebeinsbruddet er mildt sagt ubeleilig for familien.

Det er hele seks uker til han kan løfte armen til skulderhøyde, og det er heller ikke snakk om å bære datteren på en god stund.

- Det passer fryktelig dårlig når man har en datter på sju måneder og en sønn på fire år, sier Vatle-Todd.

Han forteller at før han begynte å sykle til jobben denne uka, kommenterte kona at det var litt skummelt siden bilister kan være så aggressive.

- Nå sier hun at hun ikke i sin villeste fantasi hadde trodd at en medsyklist ville skade meg. Det er mye holdningsproblemer i trafikken, sier Vatle-Todd.

Politiet har registrert anmeldelsen, men ifølge Vatle-Todd blir det nok henlagt.

- De er jo en ukjent gjerningsmann. Men jeg håper de sjekker den lokale Shell-stasjonen i det aktuelle tidspunktet i håp om at han svingte innom der. Jeg håper også den kvinnelige syklisten melder seg - kanskje hun så hvor han dro videre, sier han.