KOM FOR Å MØTE MEG: John F. Kennedy var kjent for sine mange hemmelige romantiske forhold. Nå auksjoneres et av hans kjærlighetsbrev bort. Dette brevet skrev han til Mary Pinchot Meyer, som var gift med en CIA-agent. Foto: RR Auction / AP / NTB Scanpix
KOM FOR Å MØTE MEG: John F. Kennedy var kjent for sine mange hemmelige romantiske forhold. Nå auksjoneres et av hans kjærlighetsbrev bort. Dette brevet skrev han til Mary Pinchot Meyer, som var gift med en CIA-agent. Foto: RR Auction / AP / NTB ScanpixVis mer

John F. Kennedy i kjærlighetsbrev til elskerinne: - Hvorfor sier du ikke bare ja

Elskerinna var gift med en CIA-agent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President John F. Kennedy var kjent for sine mange angivelige elskerinner.

Judith Campbell Exner, som samtidig hadde et forhold til en mafiaboss fra Chicago, Sam Giancana, var en han skal ha hatt et romantisk forhold til.

En annen som han skal ha hatt et forhold til ved siden av sin kone Jackie, var maleren og barndomsvennen Mary Pinchot Meyer.

- Kom for å møte meg Nå auksjoneres et kjærlighetsbrev skrevet av presidenten til Meyer, signert «J.», bort av auksjonshuset RR Auction i USA.

Brevet ble mest sannsynlig skrevet i oktober 1963, bare en måned før han ble skutt og drept på åpen gata i Dallas.

Slik lyder brevet:

«Hvorfor forlater du ikke forstaden for en gangs skyld - kom for å møte meg - enten her - eller på «Cape» neste uke eller i Boston den 19. Jeg vet det er uklokt, irrasjonelt og at du kanskje hater det - på den andre siden gjør du kanskje ikke det - og jeg ville ha elsket det.», skriver «JFK», ifølge RR Auction.

Møttes på videregående Innholdet i brevet og nyheten om det skal auksjoneres bort til 30 000 dollar, eller nærmere 240 000 norske kroner, er blitt omtalt av flere amerikanske medier, blant annet Boston Globe.

Videre i brevet skriver Kennedy at:

«Du sier at det er bra for meg å ikke få det jeg ønsker meg. Etter alle disse åra - burde du gi meg et mer kjærlig svar enn det. Hvorfor sier du ikke bare ja».

De to turtelduene skal ha møttes i tenåra, da Kennedy gikk på videregående (high school). De skal ha truffet hverandre igjen i 1954 da Kennedy og hans kone Jackie bodde i nærheten av Meyer og hennes ektemann i Washington D.C.. Meyers ektemann var CIA-agent og også Jackie skal ha vært en nær venn av Meyer-paret.

Bekreftet forholdet Meyer skal ifølge Boston Globe ofte ha besøkt Det hvite hus når Jackie ikke var til stede. Men forholdet klarte de å holde hemmelig. Ifølge auksjonshuset skal brevet aldri ha blitt sendt til Meyer. Det ble tatt vare på av Kennedys sekretær, Evelyn Lincoln.

Det ble skrevet mye om forholdet i pressen, og ifølge Meyers nå avdøde svoger, Washington Post-redaktør Ben Bradlee, var ryktene om forholdet sanne. Han skrev om Meyer og Kennedys forhold i sin selvbiografi «A good life», ifølge Wikipedia.

Meyer ble selv drept under mistenkelige omstendigheter i 1964, året etter Kennedy ble myrdet.

Nettauksjonen starter 16. juni og slutter 23. juni. Brevet en av nesten 500 gjenstander presidenten etterlot seg som skal auksjoneres bort i sammenheng med at John F. Kennedy ville vært 99 år 29. mai.