<strong>MANGEMILLIARDÆRER:</strong> John Fredriksen og datteren Kathrine Fredriksen ble over 1 milliard kroner rikere i uken som gikk. Foto: Lars Halvor Magerøy / Dagbladet
MANGEMILLIARDÆRER: John Fredriksen og datteren Kathrine Fredriksen ble over 1 milliard kroner rikere i uken som gikk. Foto: Lars Halvor Magerøy / Dagbladet Vis mer

John Fredriksen 1 mrd kroner rikere på 5 dager

John Fredriksen, Stein Erik Hagen, Kristian Siem, Wilhelmsen-familien og Bjørn Kjos ble mye rikere. For Kjell Inge Røkke gikk det ikke så bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aksjene til de 12 rikeste steg med 2.271 millioner kroner i verdi sist uke. Men det var også noen som måtte se at aksjeformuen skrumpet litt i løpet av uken.

De 12 rikeste på Oslo Børs eide ved utgangen av uken børsnoterte aksjer til en verdi av 93,1 milliarder kroner, tilsvarende 5,4 prosent av verdien av alle selskapene som er notert på Oslo Børs.

Til sammenligning steg hovedindeksen 3,15 prosent i løpet av uken. Så langt i år har Oslo Børs steget 8,2 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 14,3 prosent.

Les også: Spetalen & Co cashet inn 287 mill. kroner

Fredriksen rett opp
Aksjene som John Fredriksen har stor eierandeler hadde en kanonuke på Oslo Børs.

I løpet av de 5 handelsdagene i forrige uke steg verdien på aksjene med 1.069 millioner kroner.

Når Seadrill stiger over 10 kroner på en uke spiller det liten rolle at et par andre faller litt tilbake.

Knalluke for Hagen og Siem
Stein Erik Hagen hadde en ny god uke på Oslo Børs, og Orkla steg til tross for at aksjen gikk eks utbytte på 2,5 kroner.

Hagen ble 454 millioner kroner rikere i løpet av uken, og på tirsdag kommer 624 millioner kroner i utbytte fra selskapet inn på konto.

Les også: REC og DNB ble børsvinnere

Kristian Siem hadde også en god uke, etter en måned som visket bort 1 milliard av aksjeverdiene hans på Oslo Børs.

Det skulle ikke mer til enn en oppgang på litt over 4 kroner i Subsea 7 så økte aksjeformuen hans med 300 millioner kroner. I tillegg var det en liten oppgang i et par andre aksjer han har store eierandeler i.

Løft for Kjos - ned for Røkke
For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos 7,9 millioner rikere eller fattigere.

I uken som gikk steg aksjen til Kjos videre og sendte verdien på aksjene hans opp med nye 177 millioner kroner.

Les også: Kjos møter ingen motstand mot thailandsk lønn

For Kjell Inge Røkke gikk det ikke fullt så bra. Aker ASA, som Kjell Inge Røkke eier 66,66 prosent av, falt med 19,5 kroner på Oslo Børs for en uke siden og nedturen fortsatte siste uke.

Verdifallet på aksjene de siste to ukene har vært på 885 millioner kroner, noe som er 296 millioner kroner mer enn utbyttet på 589 millioner kroner Røkke får utbetalt til holdingselskapet sitt 3. mai.

Jacob Stolt-Nielsen hadde også en tung uke. Aksjen gikk eks utbytte på 0,5 dollar tirsdag, mens aksjen falt 6 kroner i løpet av uken.

Aksjene falt med 260 millioner kroner i verdi, noe som rundt 130 millioner kroner mer enn det utbyttet som nå er på vei inn på konto.

Selv om RCL falt litt tilbake fredag steg aksjen over 15 kroner i løpet uken. Det gjorde at medlemmene av Wilhelmsen-familien, som sitter med store aksjeposter i rederiet, hadde en veldig god uke.

Samlet steg Wilhelmsen-familiens aksjer i RCL med rundt 730 millioner kroner i verdi i løpet av uken.

Se hele oversikten over de rikeste på Oslo Børs

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer