Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

John Fredriksen avfeier oljefusk

John Fredriksen avfeier amerikanske myndigheters påstand om oljemanipulasjon.

AVVISER FUSK: Frontline-eier John Fredriksen avviser at selskapene hans har manipulert oljeprisen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
AVVISER FUSK: Frontline-eier John Fredriksen avviser at selskapene hans har manipulert oljeprisen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske, statlige Kommisjonen for futurehandel i råvarer (CFTC) har tatt ut sivilt søksmål mot tre selskaper i Frontline-konsernet for angivelig prispåvirkning ved oppkjøp av millioner av fat amerikansk råolje.

DN.no fikk en kort kommentar fra Fredriksen under en shippingfest onsdag kveld.

- Det er noe vi har vært klar over lenge. Så vidt jeg kan se på de sakene, har vi ikke gjort noe galt. Det er det som skjer i et oljemarked, man kjøper og selger olje. Og jeg forstår ikke hvorfor det kommer, sier han.

Ifølge CFTC samarbeidet to tradere i California-selskapet Parnon Energy Inc. og sveitsiske Arcadia Energy Suisse SA om å kjøpe opp millioner av fysiske fat amerikansk råolje i 2008. I søksmålet hevder kommisjonen at de kjørte prisen på råolje opp til kunstige høyder og så ned igjen for å tjene ulovlig.

De to selskapene, samt britiske Arcadia Petroleum Ltd., er heleide av datterselskap av Farahead Holdings - en del av John Fredriksens forretningsimperium. Frontline-ledelsen ønsket tidligere onsdag ikke å kommentere saken.

(NTB)