AVVISER FUSK: Frontline-eier John Fredriksen avviser at selskapene hans har manipulert oljeprisen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
AVVISER FUSK: Frontline-eier John Fredriksen avviser at selskapene hans har manipulert oljeprisen. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

John Fredriksen avfeier oljefusk

John Fredriksen avfeier amerikanske myndigheters påstand om oljemanipulasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske, statlige Kommisjonen for futurehandel i råvarer (CFTC) har tatt ut sivilt søksmål mot tre selskaper i Frontline-konsernet for angivelig prispåvirkning ved oppkjøp av millioner av fat amerikansk råolje.

DN.no fikk en kort kommentar fra Fredriksen under en shippingfest onsdag kveld.

- Det er noe vi har vært klar over lenge. Så vidt jeg kan se på de sakene, har vi ikke gjort noe galt. Det er det som skjer i et oljemarked, man kjøper og selger olje. Og jeg forstår ikke hvorfor det kommer, sier han.

Ifølge CFTC samarbeidet to tradere i California-selskapet Parnon Energy Inc. og sveitsiske Arcadia Energy Suisse SA om å kjøpe opp millioner av fysiske fat amerikansk råolje i 2008. I søksmålet hevder kommisjonen at de kjørte prisen på råolje opp til kunstige høyder og så ned igjen for å tjene ulovlig.

De to selskapene, samt britiske Arcadia Petroleum Ltd., er heleide av datterselskap av Farahead Holdings - en del av John Fredriksens forretningsimperium. Frontline-ledelsen ønsket tidligere onsdag ikke å kommentere saken.

(NTB)