John Fredriksen gir seg ikke etter at kampen om DHT ble avvist i New York. Foto: Eivind Yggeseth.
John Fredriksen gir seg ikke etter at kampen om DHT ble avvist i New York. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

John Fredriksen gir seg ikke uten kamp

Skipsreder John Fredriksen har ikke gitt opp kampen om tankrederiet DHT Holdings.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Frontline mener styret og administrasjonen i DHT Holdings fratar aksjonærene muligheten til å vurdere oppkjøpstilbudet Fredriksen-rederiet har fremsatt. DHTs advokater avviser dette.

- Styret i et børsnotert selskap har forpliktelser overfor sine aksjonærer, herunder en plikt til å lojalt jobbe for alle aksjonærenes beste. Det gjelder uavhengig av hva loven måtte tilby DHT-styret av prokuratortriks og juridisk slingringsrom, sier Fredriksens tanksjef, Robert Hvide Macleod, til Finansavisen.

Vil stoppe oppkjøp

John Fredriksen saksøkte DHT Holdings, og ville stanse konkurrentens milliardoppkjøp av Sohmen-familiens stortankflåte. Men i forrige uke ble saken avvist i New York Supreme Court. Finansavisen kan fortelle at Hvide Macleod er svært bekymret for agendaen og lojaliteten til styret og ledelsen i DHT, og at dette var bakgrunnen for New York-søksmålet.

Hensikten med en 34-siders stevning var å hindre DHTs kjøp av BW Groups tankskip gjennom å få rettens medhold for at det skulle gis en midlertidig forføyning. Den ville betydd at handelen ikke kunne gjennomføres nå. Samtidig ble det presentert et nytt tilbud på 0,8 Frontline-aksje for hver DHT-aksje som et alternativ til at DHT skulle kjøpe Sohmen-tankerne.

Det var i slutten av mars det ble kjent at tankrederiet DHT Holdings hadde inngått en avtale med Andreas Sohmen-Pao om å kjøpe BW Groups 11 store råoljetankere. Prisen ble avtalt til 538 millioner dollar, som gjøres opp ved en kombinasjon av utstedelse av nye aksjer og låneopptak, skriver Finansavisen. Handelen gjør BW Group til DHTs største eier med 33,5 prosent av aksjekapitalen.

Gjentar budet

Sent tirsdag kveld kom Frontline med et nytt bud på DHT Holdings Inc. Budet gir et bytteforhold på 0,8 Frontline-aksjer per DHT-aksje. Budet tilsvarer en premie på 18 prosent i forhold til DHTs volumveide kurs de 10 dagene før 21. april og 15,8 prosent i forhold til 30 dagers volumveide snitt.

Frontline skriver at et sammenslått selskap vil gi det største børsnoterte tankrederiet både når det gjelder flåtestørrelse, markedsverdi og handelslikviditet.

Andre økonominyheter:
Tommelen ned for Frontline i New York
Omsatte for 66 millioner – satser knallhardt på roboter