John Fredriksen kjøper seg opp

John Fredriksen kjøpte seg nylig opp i XXL og sitter nå på sportsaksjer for 112 millioner kroner. 

<div><br></div><div>&nbsp;John Fredriksen har nå sikret seg en andel av sports- og utstyrskjeden XXL. Foto: Eivind Yggeseth&nbsp;</div>

 John Fredriksen har nå sikret seg en andel av sports- og utstyrskjeden XXL. Foto: Eivind Yggeseth 
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I starten av september dukket Fredriksens Geveran Trading for første gang opp på topp 30–listen over aksjonærer i XXL. Ifølge Finansavisen er aksjeposten nå på 1.005.085 aksjer, som tilsvarer 0,73 prosent av selskapet.

112 millioner kroner

Han er dermed blitt 27. største aksjonær og sitter på XXL–aksjer med børsverdi på 112 millioner kroner. Hva kostpris på aksjene var vites ikke, men i perioden rett før Fredriksen dukket opp på oversikten over de største aksjonærene vaket kursen rundt 100 kroner.

Kort tid etter Fredriksens inntog, kom også en annen profilert aktør inn på eiersiden, nemlig Egil Stenshagen.

- Vi har kjøpt oss opp i XXL for første gang, det gjorde vi for tre-fire uker siden, sier forvalter Aasulv Tveitereid i Stenshagen Invest til Finansavisen.

83 millioner kroner

Tveitereid forteller at de kjøpte 749.000 XXL-aksjer med snittkurs 104,3 kroner. Det betyr at de totalt kjøpte XXL-aksjer for 78 millioner kroner. Aksjene har nå en børsverdi på 83 millioner kroner.

- Hva er grunnen til at dere kjøper nå?

- Selskapet leverer god og lønnsom vekst. Det er en tjenesteforsømmelse av oss at vi ikke har kjøpt tidligere. Vi har sett på den lenge og synes prisingen var litt for dyr. Men gitt den veksten de leverer og fremtidsutsiktene, så er det rett og slett for dårlig av oss at vi ikke har kjøpt den tidligere, sier Tveitereid til Finansavisen.

Største aksjonær i selskapet er gründer Øivind Tidemandsen som har 24,2 prosent av aksjene, etterfulgt av Folketrygdfondet med 5,8 prosent.

Andre økonominyheter:
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja
Boligprisene videre opp - her stiger de mest