John Fredriksen har seilt opp som nest største aksjonær i Arcus. Foto: Eivind Yggeseth   
John Fredriksen har seilt opp som nest største aksjonær i Arcus. Foto: Eivind Yggeseth   Vis mer

John Fredriksen kjøpte vin og sprit for 288 millioner

Arcus går på børs med en selskapsverdi på 2,9 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I dag klokken 09.00 ringte Arcus-sjef Kenneth Hamnes i børsbjellen og markerte at selskapet er notert og handles på Oslo Børs.

Stor interesse

I går kom resultatene fra tegningen, og PE-selskapet Ratos kan si seg veldig godt fornøyd med interessen for vin- og brennevinselskapet. Finansavisen kan fortelle at aksjen ble priset til 43 kroner, i den høyere delen av intervallet, etter at boken ble overtegnet flere ganger. 775 millioner kroner ble hentet inn i den tilhørende emisjonen som hovedsakelig skal betale ned gjeld.

- Det har vært veldig stor interesse både fra privatpersoner og institusjoner i Norge og internasjonalt, noe som er gledelig og legger grunnlaget for en god start for Arcus som notert selskap, sier investeringssjef Mikael Norlander i Ratos til Finansavisen.

John Fredriksen lastet opp

Den største overraskelsen i går var utvilsomt at John Fredriksen tar en solid bit av selskapet med 6,7 millioner aksjer, tilsvarende 9,85 prosent av Arcus. Hans Geravan Trading blir dermed nest største aksjonær etter Ratos.

John Fredriksen er ikke kjent som noen avholdsmann, men at han går inn med 288 millioner kroner i en forholdsvis defensiv konsumaksje vekker interesse. Selv har han droppet spriten, sa han til Tradewinds for to år siden.

- Jeg har sluttet å drikke sprit, jeg drikker bare øl og vin for tiden. Og jeg har sluttet å røyke, selv om det er kjedelig, uttalte Fredriksen da.

Av Arcus-aksjene som ble tilbudt havnet 94 prosent på institusjonelle hender. Ifølge Finansavisen gikk seks prosent til private investorer og ansatte, som kunne kjøpe med en liten rabatt.

Torsdag ettermiddag omsette aksjen for 43 kroner, uforandret fra noteringskursen. I løpet av formiddagen har aksjen vært oppe i 45,20 kroner.

Andre økonominyheter:
«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner
Magnus Carlsens ukjente formue