John Fredriksen økte med 724 millioner kroner

Det ble en god uke for John Fredriksen og de andre storfiskene på Oslo Børs, unntatt Kjell Inge Røkke og Bjørn Kjos.

BØRS: John Fredriksen hadde en god uke på Oslo Børs. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
BØRS: John Fredriksen hadde en god uke på Oslo Børs. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs steg med 17 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det oppgang over hele linjen i uken som gikk, med unntak av for Kjell Inge Røkke og Bjørn Kjos.

Tilbake på sporet Aksjene til de 13 med oppgang økte med 1,3 milliarder kroner og av dette stod John Fredriksen for over halvparten.

John Fredriksen var tilbake på vinnersporet og hadde en oppgang på 724 millioner kroner, godt hjulpet av oppgangen i Seadrill og Marine Harvest. Og etter en liten nedtur for to uker siden fikk Stein Erik Hagen også en pen liten opptur.

Jacob Stolt-Nielsen fortsatte den gode trenden og satte ny årsbeste igjen, etter en oppgang på 195 millioner kroner. Aksjene hans er blitt 1,9 milliarder kroner mer verdt siden nyttår.

Og Jens Ulltveit-Moe og Øystein Stray Spetalen kunne glede seg over oppgang i REC.

De 25 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 med milliardverdier ligger Ole Peter Lorentzen fremdeles høyt på listen.

Opera falt tilbake med 25 øre, men har fremdeles aksjer i Opera for 647 millioner kroner. Foran seg på listen har han Anders C G Wilhelmsen og Jan Henry Farstad, med henholdsvis 873 og 833 millioner kroner.

Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 118,8 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 123,2 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs har da aksjer som tilsvarer 6,6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens aksjene til de 25 rikeste tilsammen utgjør 6,8 prosent.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 15 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 13,5 prosent.

(Tallene er i millioner kroner)
Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste