John Fredriksen passerte 47 milliarder på Oslo Børs

Ble 426 millioner kroner rikere i løpet av uken som gikk.

BØRSRIKINGENE: John Fredriksen har aksjer på Oslo Børs for 12 milliarder kroner mer enn ved årsskiftet. Her i samtale med en annen børsriking, Jens Ulltveit Moe. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
BØRSRIKINGENE: John Fredriksen har aksjer på Oslo Børs for 12 milliarder kroner mer enn ved årsskiftet. Her i samtale med en annen børsriking, Jens Ulltveit Moe. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 1,2 milliarder kroner til 1.725 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det imidlertid bare fire som hadde tilbakegang, mens altså 11 hadde oppgang.

For de 8 med nedgang falt verdien på aksjene med 124 millioner kroner. De syv med oppgang økte med 1.159 millioner kroner.

Og som foregående uke var det John Fredriksen som hadde størst oppgang, med 603 millioner kroner. 177 millioner kroner skyldes imidlertid at John Fredriksens brukte 177 millioner kroner på 30 millioner aksjer til i Marine Harvest.

Aksjene som Fredriksen kontrollerer på Oslo Børs er dermed verdt 47 milliarder kroner. Det er 12 milliarder kroner mer enn ved inngangen til året og ny rekord for året.

Noe skyldes kjøpe av flere aksjer i blant annet Marine Harvest, men en stor del skyldes Seadrill, som har steget 28 prosent i år.

Siem videre opp - Hagen videre ned Oppturen fortsatte for Kristian Siem, etter at Subse 7 la frem bedre kvartalstall enn ventet for en drøy uke siden.

Siem passerte 8 milliarder kroner i aksjeverdier igjen på Oslo Børs, som er 400 millioner kroner mindre enn ved årsskiftet.

Det ble også en god uke for Kjell Inge Røkke og Olav Thon, mens en oppgang på 3 øre i REC bidro til at aksjene til Jens Ulltveit-Moe økte med 11 millioner kroner i verdi. Bjørn Kjos fikk også en liten opptur.

Da gikk det verre med Stein Erik Hagen, som fikk en ny tung uke. I midten av juli var han opp 1 milliard, men nå er aksjene hans i Orkla verdt 1 milliarder kroner mindre enn ved årsskiftet.

De 15 rikeste Blant de som ikke er inne blant de 15 ligger Ole Peter Lorentzen høyt på listen. Opera steg til ny all-time high sist uke og verdien på aksjene hans økte med 12 millioner kroner, til 634 millioner kroner.

Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 105,8 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 110 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs står da for knapt 6,1 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 25 rikeste tilsammen står for knapt 6,3 prosent.

Så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 12,9 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 14,8 prosent.


(Tallene er i millioner kroner)
Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste