John Fredriksen-selskap siktet for korrupsjon

Knyttet til kontrakter i Brasil

EIER: John Fredriksen eier Sevan Drilling.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EIER: John Fredriksen eier Sevan Drilling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Sevan Drilling er siktet for korrupsjon knyttet til kontrakter inngått med Petrobas i Brasil, opplyser selskapet i en børsmelding. Selskapet er siktet for brudd på straffelovens paragraf 276a og 276b i forbindelse med betalinger i perioden 2012 til 2015.

I den forbindelse har Økokrim gjennomført en razzia i selskapets lokaler, bekrefter førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim overfor Dagens Næringsliv.

- Det stemmer at vi hadde en aksjon i går hvor vi ransaket Sevan Drillings kontorer i Oslo. Det ble også foretatt ransaking i andre byer i Norge for å få tak i opplysninger om de forhold som er beskrevet knyttet til agentbruk og kontrakter i Brasil, sier hun.

I børsmeldingen skriver Sevan at de samarbeider med myndighetene. Sevan Drilling ble i 2011 utskilt fra Sevan Marine ASA. John Fredriksen-kontrollerte Seadrill eier vel 50 prosent av aksjene i Sevan Drilling, ifølge Dagens Næringsliv.

Sevan Marine har gjennomført en intern gransking av saken som omhandler tildelingen av kontrakter fra Petrobras til Sevan i perioden 2005 til 2008.

I en rapport oversendt Økokrim slår de fast at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted. En rekke brasilianske politikere og næringslivsledere er trukket inn i korrupsjonsskandalen i Petrobras, som er et statlig oljeselskap i Brasil

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram