Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

John Fredriksen snek seg inn på egen julefest

Ville ikke kommentere Lunder-saken.

INGEN KOMMENTAR: Mens far John Fredriksen snek seg inn bakveien, tok døtrene Cecilie (t.v.) og Kathrine seg tid til å posere i forbindelse med den tradisjonelle julelunsjen på Theatercaféen i Oslo. Døtrene har nå fått større ansvar for forvaltningen av familiebedriften, i følge DN.
INGEN KOMMENTAR: Mens far John Fredriksen snek seg inn bakveien, tok døtrene Cecilie (t.v.) og Kathrine seg tid til å posere i forbindelse med den tradisjonelle julelunsjen på Theatercaféen i Oslo. Døtrene har nå fått større ansvar for forvaltningen av familiebedriften, i følge DN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et av årets høydepunkter for John Fredriksens (71) hoff er når mangemilliardæren og Norges rikeste mann avholder sin årlige julelunsj på Theatercafeen i Oslo.

Dagens lunsj hadde imidlertid en spesiell foranledning. I dag ble det klart at den korrupsjonssiktede tidligere Vimpelcom-sjefen Jo Lunder, slutter som konsernsjef i Fredriksen-gruppen, skriver Dagens Næringsliv.

Det var en stilling han fikk av Fredriksen tidligere i år, før han ble siktet for grov korrupsjon i november. I dag gjorde Fredriksen det klart at Lunder ikke kommer tilbake til konsernet.

Snek seg inn Fredriksen selv var imidlertid ikke spesielt lysten på å snakke om om situasjonen. Julelunsjen, som arrangeres hver fredag før jul, har de siste åra vært en av få anledninger den London-baserte og nå kyproitiske statsborgeren John Fredriksen har vært hjemme på besøk.

I dag ble det imidlertig ikke noe Fredriksen-show, verken fra hovedpersonen selv eller hans tvillingdøtre Kathrine og Cecilie Astrup Fredriksen.

Fredriksen kjørte rett ned i kjelleren på Theatercafeen og gikk inn bakveien derfra rundt klokka 13.00.

Like etterpå kom en av gjestene på julelunsjen ut og ga beskjed om at Fredriksen ikke kom til å si noenting, og at han ikke ønsker å kommentere noe utover det han har sagt til Dagens Næringsliv.

Omkring 20 minutter etterpå ankom døtrene i en svart Range Rover utenfor kafeens hovedinngang. Begge to stormet inn på Hotel Continental, som ligger vegg i vegg, og poserte for fotografene et lite sekund før de forsvant inn i til julelunsjen der knapt 30 spesielt inviterte gjester spiser og drikker med John Fredriksen som vert i dag.

Kafeen begynte også og tømmes for folk etter hvert som Fredriksen og hans gjester minglet rundt baren over velkomstdrinker.

Får mer ansvar Det har også vært en begivenhetsrik siste tid for shippingmilliardærens to døtre. De siste åra har de to fått stadig mer ansvar i familiebedriften. I dag skriver Dagens Næringsliv at døtrene nå får i ansvar å styre en investeringsportefølje på to milliarder dollar - eller 17,5 milliarder kroner.

I sommer gjorde de to det klart overfor Dagbladet at de ønsket flere kvinner inn i ledelsen i Fredriksen-gruppen, og det raskt.

De to døtrene har fra før flere styreverv i Fredriksen-kontrollerte selskaper, og har de siste åra jobbet enda tettere med faren.

Samtidig gjør Fredriksen det klart at han ser på hvordan konsernledelsen skal organiseres. I mai ble Jo Lunder presentert som hans høyre hånd:

«John Fredriksen ønsket Jo Lunder velkommen som konsernsjef med kanapeer i The Old Rectory», sto det i teksten til bildet fra shippingkongens flere tusen kvadratmeter store herregård «The Old Rectory» i London.

Lunder ble imidlertid permittert fra stillingen da siktelsen mot ham ble klar, og Fredriksen gjør det i dag altså klart at Lunder ikke kommer tilbake.

- Vi ser på hva vi skal gjøre nå, men det er ikke sikkert at vi trenger å erstatte Lunder i akkurat den funksjonen han var tiltenkt. Det viktige er at vi organiserer oss slik at kontrollen er god, sier Fredriksen til Dagens Næringsliv.

HASTET: Kathrine (t.v.) og Cecilie Astrup Fredriksen ankom julelunsjen i en sort bil og hastet inn på Hotel Continental, som ligger vegg i vegg med kafeen. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
HASTET: Kathrine (t.v.) og Cecilie Astrup Fredriksen ankom julelunsjen i en sort bil og hastet inn på Hotel Continental, som ligger vegg i vegg med kafeen. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media