John Fredriksens nye super-hingst

BÆRUM (Dagbladet): John Fredriksen - en av Norges rikeste menn - har kjøpt sin første galopphest for nærmere to millioner kroner. Hingsten "Albaran" har allerede fått kallenavnet "keiseren" i Øvrevolls eksklusive galoppmiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møter skipsreder John Fredriksen på Øvrevoll Galoppbane i Bærum for å se sitt nye vidunder i aksjon. De siste dagene har han ringt hver eneste dag til stallen på Hosle gård for å høre om formen til hesten "Albaran". Mellom telefonene har han også fått tid til å fiske laks i Sogn og Fjordane, med sitt private helikopter bare et steinkast unna.

Ung og lovende

Det var i fjor høst at den unge og lovende galopptreneren Cathrine Erichsen (27) tok kontakt med John Fredriksen. Hun hadde hørt rykter om at finanskjempen ønsker seg en konkurransehest. - Jeg maste og maste om at han burde kjøpe seg en hest, og til slutt sa han ja. Så var det bare å lete etter den rette hingsten, forteller hun.

Superhingst

Når John Fredriksen først skulle handle, ville han ikke ha hva som helst. Over 100 hester ble undersøkt før Cathrine fant "Albaran" i Tyskland. - Eieren ønsket ikke å selge, men etter en måned med forhandlinger ble vi enige. Han angret visst etterpå, forteller Cathrine. "Albaran" har hatt base på Hosle Gård i Bærum siden januar i år. I dag går den sitt første løp i Norge. Det blir et kjempeløp, der de beste hestene i Skandinavia stiller til start. Blant annet møter John Fredriksens hingst en av hestene til børskameratene Jan Petter Sissener og Christen Sveaas.

Penger

Det er ikke bare ren pengeinvistering som har fått Fredriksen til å kjøpe hest, selv om rederkongen også har sagt at han ønsker å tjene penger. - Han vil ha det moro, og kanskje vinne noen løp, forklarer Cathrine Erichsen mens "Albaran" kaster seg rundt i sanden på Hosle gård.