John G. Bernander ny NHO-direktør

Får 2,6 millioner kroner i årslønn.

NY SJEF I NHO: John G. Bernander har tidligere vært blant annet sjef for NRK og aktiv politiker for Høyre. I september overtar han som direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon. Foto: Lise Åserud/Scanpix
NY SJEF I NHO: John G. Bernander har tidligere vært blant annet sjef for NRK og aktiv politiker for Høyre. I september overtar han som direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John G. Bernander (51) blir ny direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Han går rett inn i nåværende administrerende direktørs vilkår med en fast årslønn på 2,6 millioner.

- Bernander har bred og lang erfaring. Han har erfaring som kringskastingsdirekør, som politiker og fra næringslivet, sier Pal- Christian Rieber, president i NHO.

Han legger vekt på at Bernander har erfaring fra maritim industri, politikk og media.

Skal lytte og lære

Bernander overtar etter nåværende direktør Finn Bergesen jr. 21. september i år.

- Først og fremst tusen takk til president Rieber for å få tilliten til å få jobben. Jeg kjenner organisasjonen ganske godt fordi de har vært premissleverandør i nesten alle områdene jeg har jobbet innen. De har høy troverdighet som premissleverandør for debatt om næringslivspolitikk, sier kommende direktør John G. Bernander.

51-åringen er i dag partner i Mosvold Shipping Gruppen. Han var kringkastingssjef i NRK fra 2001 til 2007, nestleder i Høyre (1991-1994) og stortingsrepresentant i perioden 1989-1994. Han har også vært statssekretær i Næringsdepartementet og politisk rådgiver i Industridepartementet.

Bernander ønsker ikke å komme med noen programerklæring før han overtar jobben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer