John G. Bernander ny NHO-direktør

Får 2,6 millioner kroner i årslønn.

NY SJEF I NHO: John G. Bernander har tidligere vært blant annet sjef for NRK og aktiv politiker for Høyre. I september overtar han som direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon. Foto: Lise Åserud/Scanpix
NY SJEF I NHO: John G. Bernander har tidligere vært blant annet sjef for NRK og aktiv politiker for Høyre. I september overtar han som direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John G. Bernander (51) blir ny direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Han går rett inn i nåværende administrerende direktørs vilkår med en fast årslønn på 2,6 millioner.

- Bernander har bred og lang erfaring. Han har erfaring som kringskastingsdirekør, som politiker og fra næringslivet, sier Pal- Christian Rieber, president i NHO.

Han legger vekt på at Bernander har erfaring fra maritim industri, politikk og media.

Skal lytte og lære

Bernander overtar etter nåværende direktør Finn Bergesen jr. 21. september i år.

- Først og fremst tusen takk til president Rieber for å få tilliten til å få jobben. Jeg kjenner organisasjonen ganske godt fordi de har vært premissleverandør i nesten alle områdene jeg har jobbet innen. De har høy troverdighet som premissleverandør for debatt om næringslivspolitikk, sier kommende direktør John G. Bernander.

51-åringen er i dag partner i Mosvold Shipping Gruppen. Han var kringkastingssjef i NRK fra 2001 til 2007, nestleder i Høyre (1991-1994) og stortingsrepresentant i perioden 1989-1994. Han har også vært statssekretær i Næringsdepartementet og politisk rådgiver i Industridepartementet.

Bernander ønsker ikke å komme med noen programerklæring før han overtar jobben.

- Jeg skal lytte til all kompetanse og råd som er i NHO. Jeg skal lese, lytte og lære fram til jeg tar over stafettpinnen fra Finn i september. 

Han understreker at han er svært glad for å ha fått jobben.

- Jeg takket ja fordi NHO er en utrolig spennende organisasjon. Den pepresenterer det brede laget av norsk nærlingsliv og er premissleverandør på dette området.

- Hvordan skal du takle utfordringene som venter?

- NHO må trekke på all kunnskap og kompetanse som er her. Vi må satse på innovasjon og utvikle nye tanker. Det er en utfordrende tid vi er inne i.


- Den beste var en mann

- Dette er et flott valg. Jeg vil gratulere Bernander og NHO. Vi har nettopp hatt en samling med de ansatte og det var en utrolig lang applaus da vi presenterte Bernander. Jeg lover deg kjempespennende oppgaver og en entusaistisk og dyktig stab. Fram til 21. september skal jeg være "alive and ticking", sier nåværende direktør Finn Bergesen.

NHO-president Rieber fikk spørsmål om organisasjonen hadde prøvd å finne en kvinnelig leder.

- Vi har vurdert en lang rekke kandidater. På forhånd sa vi at dersom det skulle vise seg at den beste kandidaten var en kvinne ville det være en bonus. Men Bernander er den beste løsningen, sier Rieber. 


Avgående NHO-sjef Finn Bergesen jr. har vært på NHO-toppen i mer enn ti år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer