Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- John Gerhard møtte oss alltid med et smil

Kjendisbandet har spilt på Wrightegaarden to ganger i året siden 1996.

I SORG: Postgirobygget og vokalist Arne Hurlen er i sorg etter drapet på John Gerhard Steen (71) i Langesund. Han startet konsertscenen Wrightegaarden som bandet har spilt på minst to ganger i året siden 1996. Foto: Anders Grønneberg
I SORG: Postgirobygget og vokalist Arne Hurlen er i sorg etter drapet på John Gerhard Steen (71) i Langesund. Han startet konsertscenen Wrightegaarden som bandet har spilt på minst to ganger i året siden 1996. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har spilt på Wrightegaarden i Langesund to ganger i året siden 1996. Noen ganger hadde vi vinterkonsert også. Vi har nok spilt der minst 40 ganger. Hver gang møtte John Gerhard Steen oss med et smil, sier frontfigur og vokalist Arne Hurlen i bandet postgirobygget til Dagbladet.

Bandet har vært i sorg etter at de fikk høre at Steen tirsdag ble funnet drept i sin omsorgsbolig i Langesund. Hans tidligere samboer, en 43 år gammel kvinne, erkjenner de faktisk forhold, men nekter straffskyld for siktelsen om forsettlig drap.

Hun samtykket til fire uker i varetekt i dag, opplyser henne forsvar, advokat Bjørn Nærum til Dagbladet.

- Dette er forferdelig tragisk og trist. Han var en veldig livsglad mann, sier Hurlen.

- Idealist John Gerhard Steen var med å starte opp den nasjonalt kjente konsertscenen Wrightegaarden på 80-tallet.

- Det har vært viktig for oss som band å ha den suksessarenaen. Det var idealismen som drev John Gerhard, ikke kommersielle hensyn og han har dratt fram det flotte musikkengasjementet i byen. Wrightegaarden er definitivt stedet vi har spilt flest konserter i løpet av karrieren, sier Hurlen.

John Gerhard Steen har tidligere anmeldt den nå drapssiktede kvinnen for vold fire ganger tidligere og ønsket senest i desember i fjor at hun ble ilagt et besøksforbud. Han sa til venner og uttrykte overfor politiet at han fryktet hun skulle skade ham.

- I fjor våres sa han til meg: «Hun kommer til å drepe meg en dag». Han hadde angst for det, sier en venn av den drepte 71-åringen til Dagbladet.

- Usedvanlig snill Sognepresten i Langesund, Jan Terje Hanssen, var også en god bekjent av 71-åringen.

- Han var en usedvanlig snill mann, usedvanlig vennlig. Dette er et stort tap for byen, sier Hanssen til Dagbladet.

DREPT: John Gerhard Steen fra Langesund. Foto: Per Flåthe
DREPT: John Gerhard Steen fra Langesund. Foto: Per Flåthe Vis mer

Han sier han ofte slo av en prat med 71-åringen da de møttes i Langesunds gater.

- Jeg kjenner ikke en annen by i Norge med så stort musikkengasjement. Det er mye takket være John Gerhard, sier han.

Andre venner beskriver det samme. En mann som aldri sa nei og som var en veldig populær mann i Langesund.

- Han hadde et hjerte av gull, forteller en som sto han nær.

I 1999 ble John Gerhard Steen beæret med den såkalte «Langesundprisen» for sitt lokale engasjement. Han spilte i bandet «Strandgutta» som var populære i Norge på 60-tallet.

- LIVSGLAD: Frontfigur Arne Hurlen beskriver John Gerhard Steen som en livsglad mann. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- LIVSGLAD: Frontfigur Arne Hurlen beskriver John Gerhard Steen som en livsglad mann. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart