John Harald skulle bare hjem til Alta for helga. Kom til Tromsø før han måtte snu tilbake til Oslo

Flykaoset i Nord-Norge fikk uante konsekvenser for reisende fredag.

FLYFAST: John Harald Furu må ta en lang omvei for å komme seg hjem til Alta i helga. Han tar det hele med knusende ro. Foto: Privat
FLYFAST: John Harald Furu må ta en lang omvei for å komme seg hjem til Alta i helga. Han tar det hele med knusende ro. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kraftig vind, snø og glatte rullebaner har ført til at nesten samtlige flyplasser i Finnmark har måttet innstille flyavganger fredag.

Natt til lørdag har vårt nordligste fylke også opplevd et polart lavtrykk med mye snø, vind og snøfokk. Stormen vil trolig roe seg lørdag, men for enkelte reisende ble fredagen alt annet enn en transportetappe.

Værproblemene rammet flytrafikken på Alta lufthavn, Hammerfest lufthavn, Vardø lufthavn, Vadsø lufthavn, Berlevåg lufthavn, Sørkjosen lufthavn, Båtsfjord lufthavn, Honningsvåg lufthavn og Mehamn lufthavn, ifølge Avinor.

FORBLÅST:  Uværet herjet i Finnmark natt til fredag og fredag. Dette busskuret i Forsølveien i Hammerfest fikk hard medfart.
Foto: Politiet / 110Finnmark / Twitter / NTB scanpix
FORBLÅST:  Uværet herjet i Finnmark natt til fredag og fredag. Dette busskuret i Forsølveien i Hammerfest fikk hard medfart. Foto: Politiet / 110Finnmark / Twitter / NTB scanpix Vis mer

Måtte snu i Tromsø

Det ble dermed en litt annen start på helga enn det John Harald Furu fra Alta hadde tenkt seg.

Mannens skulle hjem til finnmarksbyen etter jobb i hovedstaden. Han kom ikke lenger enn til Tromsø før han måtte snu.

- Vi landa i Tromsø tidligere fredag. Været var for dårlig til at vi kunne lande i Alta, forteller Furu til Dagbladet.

Men løsningen var ikke nær. På grunn av det gigantiske flykaoset i Nord-Norge, var det ikke et hotellrom å oppdrive i Tromsø. Absolutt alt var fullbooket.

For Furu ble det dermed en liten omvei. Han og et knippe andre satt seg tilbake på et fly til Oslo.

- Vi kom tilbake til Gardermoen, ble vi hentet og fraktet til et hotell her, sier Furu da Dagbladet snakker med ham like før klokka 03.00 natt til i dag, akkurat innlosjert på flyplassen i Oslo.

I morgen har han kommet seg på et direktefly til Alta klokka 11.00. Forhåpentligvis er det flyvær.

- Det ser ut som de fleste vil få plass på det. Dette er ikke noe krise for meg. Jeg er vant til litt vær. Er det en ting vi har mye av hjemme, så er det vær, sier Furu.

Ingen krise

Det skal heller ikke ha vært sure miner eller dårlig stemning på «hotellflyet» sørover til Oslo fredag kveld.

- Det var god stemning. Ikke noe hysteri. For oss i nord er det ikke noe krise om det blåser, og vi bor der frivillig. Det gikk helt smooth på flyplassen og personalet var flinke, sier Furu.

Selv håper han på å rekke en julekonsert han skal holde med bandet på kjøpesenteret i Alta lørdag.

Det har vært snakk om hundrevis av flypassasjerer som har vært værfast i Finnmark i løpet av fredag kveld.

Natt til fredag var også mange veier og fjelloverganger stengt, og ferger, hurtigbåter, fly og busser har hatt problemer flere steder.

Natt til lørdag har imidlertid stormen avtatt, melder operasjonsleder i Finnmark politidistrikt Jan-Olav Schjølberg.

- Vi har ikke fått inn noen meldinger om problemer som følge av været i natt, sier operasjonslederen til Dagbladet like etter klokka 06.00 lørdag morgen.