John Kerry: - Bevisene peker på separatistene

Den amerikanske utenriksministeren er ikke i tvil om raketten som skjøt ned Malaysia Airlines-flyet var russisk.

-RUSSISK RAKETT: USAs utenriksminister John Kerry mener raketten som skjøt ned Malaysia Airlines MH17 var russisk. Nå oppfordrer han Russland til å gå aktivt inn for at granskingen av ulykka vil bli fullverdig. Foto: Hans Punz / EPA / NTB Scanpix
-RUSSISK RAKETT: USAs utenriksminister John Kerry mener raketten som skjøt ned Malaysia Airlines MH17 var russisk. Nå oppfordrer han Russland til å gå aktivt inn for at granskingen av ulykka vil bli fullverdig. Foto: Hans Punz / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs utenriksminister John Kerry går hardt ut mot de ukrainske separatistene, som er mistenkt for å ha skutt ned et fly fra Malaysia Airlines på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

- Bevisene retter en veldig klar pekefinger mot de prorussiske separatistene øst i Ukraina, sier Kerry i et intervju med CNN.

- Russisk rakettsystemUtenriksministeren er overbevist om at rakettsystemet, som ble brukt til å skyte ned flyet, er overlevert separatistene av russiske støttespillere.

Kerry forteller også at store mengder våpen har krysset den ukrainskrussiske grensen i løpet av den siste måneden. Våpnene er ment å hjelpe separatistene i deres kamp mot myndighetene.

Nå oppfordrer han Russland til å «gå ut offentlig og delta i arbeidet med å sørge for at det blir en fullverdig etterforskning».

Går hardt ut USA har også tidligere vært tydelig på at de mener at flyet ble skutt ned av en bakke-til-luft-rakett, sannsynligvis avfyrt av russiskstøttede separatister.

President Barack Obama gikk fredag hardt ut mot Russlands påståtte støtte til de pro-russiske separatistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer