SPISELIG FOR BEGGE PARTER: Senator John Kerry, som i dag er en respektert leder for Senatets utenrikskomité. Foto: Johannes Worsøe Berg / Scanpix
SPISELIG FOR BEGGE PARTER: Senator John Kerry, som i dag er en respektert leder for Senatets utenrikskomité. Foto: Johannes Worsøe Berg / ScanpixVis mer

John Kerry kan bli utenriksminister

Republikanske og demokratiske senatorer var dypt uenige om Susan Rice.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 FN-ambassadør Rice, som er en nær alliert av president Barack Obama, var favoritt hos mange til stillingen når Hillary Clinton trekker seg.

Men hun møtte arg motstand fra Republikanerne som mener hun feilinformerte om bakgrunnen for terrorangrepet i Benghazi i september der den amerikanske ambassadøren og tre andre amerikanere ble drept.

Hun trakk seg da det syntes umulig for henne å bli godkjent i Senatet.

Men i begge partier synes det å være enighet om at døra dermed åpnet seg for senator John Kerry, som i dag er en respektert leder for Senatets utenrikskomité.

- Jeg tror han ville være en glimrende utenriksminister, sier den republikanske senatoren John Barrasso.

Kerry har lang erfaring. Han har vært medlem av Senatets utenrikskomité i 30 år, har vært demokratisk presidentkandidat og har reist mye i kriseområder som Midtøsten der USA må trå varsomt.

- Selv om vi ikke er enig med Kerry på innenrikspolitiske saker, tror vi at han har håndtert utenrikspolitikken godt, sier Chuck Grassley, republikaner fra Iowa.

Han tror Kerry uten problemer ville seile gjennom en godkjenningsprosess i Senatet.

(NTB)