MELDEPLIKT: 45 år gamle John O'Neill fra England tapte i dag ankesaken sin i retten i York.
&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">Han må dermed fortsatt melde fra til politiet 24 timer før han akter å ha sex. Foto: NTB Scanpix</span>
MELDEPLIKT: 45 år gamle John O'Neill fra England tapte i dag ankesaken sin i retten i York.  Han må dermed fortsatt melde fra til politiet 24 timer før han akter å ha sex. Foto: NTB ScanpixVis mer

John må melde fra til politiet 24 timer før han har sex

Tapte ankesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 45 år gamle John O'Neill fra England tapte i dag ankesaken sin i retten i York.

Han må dermed fortsatt melde fra til politiet 24 timer før han akter å ha sex. Det skriver britiske Telegraph.

Politiet i North Yorkshire har slått fast at 45-åringen fortsatt utgjør en fare for allmennheten, dette til tross for at han ble frikjent for voldtektsanklager for et år siden.

Tilståelser

Bakgrunnen for den opprinnelige kjennelsen, er at han skal ha kommet med en rekke bekymringsverdige tilståelser til fastlegen sin og til en sykepleier.

I disse samtalene skal han ha sagt at han kvalte en kvinne til hun besvimte, at han «tenkte på» å drepe henne, og at han trenger at «kvinner er redde for at jeg skal like det».

Han ble frikjent for voldtektsanklagene, men dommeren understreket at «selv om denne mannen er frifunnet, er det min oppfatning at det er snakk om et farlig individ».

- Forfengelig og manipulerende

Dommer Adrian Lower åpnet riktignok for at betingelsene kan bli endret, og understreket at det er så å si umulig for politiet å følge opp meldeplikten til O'Neill.

- Jeg ser på ham som forfengelig og manipulerende, og at han har kastet bort tiden til profesjonelt helsepersonale med å beskrive sexfantasiene sine.

Dommeren sa også at han var bekymret for hva O'Neill kunne finne på å gjøre med andre, men gjorde det samtidig klart at betingelsene vil bli diskutert i en ny høring i slutten av september.

En seier

O'Neill selv så likevel på resultatet av dagens høring som en liten seier.

- Det ser ut som om jeg kanskje kan få livet mitt tilbake. Det ser ut som om jeg vil være i stand til å jobbe igjen. Det er umulig å beskrive det helvetet jeg har vært gjennom de siste åtte månedene. Det har revet livet mitt i fillebiter, sier han.

Han trekker også fram den noe spesielle meldeplikten.

- 24-timersvarselet er galskap, og det var tydelig at dommeren også tenkte det samme. Bestemmelsen eksisterer fortsatt, men nå har jeg håp om at den kan bli fjernet.