John McCain: - Putin er en større trussel enn IS

President Donald Trump gjør McCain nervøs.

SKEPTISK: Arizona-senator, veteran i amerikansk politikk og tidligere presidentkandidat for republikanerne, John McCain, har mye å si om sikkerheten i verden og hva som truer den. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / NTB scanpix
SKEPTISK: Arizona-senator, veteran i amerikansk politikk og tidligere presidentkandidat for republikanerne, John McCain, har mye å si om sikkerheten i verden og hva som truer den. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin er en større trussel mot verden enn IS er, og president Trump gjør meg nervøs, sier senator og republikaner John McCain.

I et intervju med den australske TV-kanalen ABC sier McCain, som er en av president Donald Trumps sterkeste kritikere innen eget parti, at den angivelige innblandingen i presidentvalget fra russisk side utgjorde en trussel mot demokratiet, om den faktisk fant sted.

- Jeg mener Putin er den fremste og viktigste trusselen, i større grad enn IS. Jeg tror IS kan gjøre grusomme ting, men det er russerne som prøver ... som prøvde å ødelegge fundamentet for demokratiet og endre utfallet av et amerikansk valg, sier McCain.

Prøver ennå

Han sier videre at han ikke selv har sett noe bevis for at russerne lyktes, men understreker at de prøvde og de prøver fremdeles.

- De prøvde akkurat å påvirke utfallet av det franske valget. Så jeg ser Vladimir Putin, som har revet i stykker Ukraina, en selvstendig nasjon, og som legger press på Baltikum, jeg ser på russerne som den absolutt største utfordringen vi har, sier McCain.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer