John McCain avslutter kreftbehandlingen

Det bekrefter senatorens familie i en pressemelding.

AVSLUTTER BEHANDLINGEN: Den republikanske nestoren, tidligere presidentkandidaten og Arizona-senatoren John McCain avbryter kreftbehandlingen. McCain fikk hjernekreftdiagnosen i fjor. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
AVSLUTTER BEHANDLINGEN: Den republikanske nestoren, tidligere presidentkandidaten og Arizona-senatoren John McCain avbryter kreftbehandlingen. McCain fikk hjernekreftdiagnosen i fjor. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den republikanske nestoren, tidligere presidentkandidaten og Arizona-senatoren John McCain avslutter kreftbehandlingen han har mottatt i rundt ett år.

Det melder McCains familie selv i en pressemelding.

I samme pressemelding meddeler familien at det nå går mot slutten for den profilerte republikanske senatoren.

«I fjor sommer delte senator McCain nyheten som vår familie allerede visste: At han hadde blitt diagnostisert med en aggressiv hjernesvulst, og at prognosene var dårlige. I året som har gått har John overgått forventningene knyttet til hans overlevelse. Men sykdomsprogresjonen og alderens ubønnhørlige forløp, avgir sin dom», skriver familien, og legger til:

«Med sin sedvanlige viljestyrke har han nå valgt å avbryte medisinsk behandling».

Diagnostisert etter inngrep

19. juli i fjor ble det kjent at senator McCain hadde fått påvist en hjernesvulst. Den ble oppdaget da legene skulle fjerne en blodpropp over McCains øye uka før.

Det ble tidlig klart at svulsten bragte med seg svært dystre framtidsutsikter. Under et intervju med CBS-programmet «60 minutes» i september i fjor, sa McCain selv at han hadde fått en «svært dårlig prognose».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer