John McCain sier legene har gitt ham «svært dårlig prognose»

Senator John McCain sier at legene har gitt ham dystre framtidsutsikter. Den profilerte politikeren ble i juli operert for en kreftsvulst i hjernen.

KREFT: Senator John McCain sier at legene har gitt ham svært dårlige framtidsutsikter. Senatoren har fått konstatert en ondartet kreftsvulst i hjernen, av samme type som den som tok livet av senator Edward Kennedy i 2009. Foto: Jennifer Stewart/Getty Images/AFP/Scanpix
KREFT: Senator John McCain sier at legene har gitt ham svært dårlige framtidsutsikter. Senatoren har fått konstatert en ondartet kreftsvulst i hjernen, av samme type som den som tok livet av senator Edward Kennedy i 2009. Foto: Jennifer Stewart/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Krefttypen er den samme som tok livet av senator Edward Kennedy i 2009. Til CBS-programmet «60 minutes», som ble sendt søndag kveld, sier McCain at han tenker mye på Kennedy i disse dager.

Han viser til at Kennedy fortsatte å arbeide, til tross for diagnosen, og at han aldri ga opp.

– Han levde for sitt politiske engasjement, sier McCain.

Den amerikanske senatoren sier at han av og tid kjenner frykt for det som skjer med ham, men at han føler takknemlighet for å ha levd «et storslagent liv».

Til tross for at han er republikaner, har McCain vært en markant motstander av president Donald Trump.

Han mobiliserte krefter til å komme til en avgjørende votering om helsereformen Obamacare i juli. Hans stemme alene stanset Trump-administrasjonens forsøk på å skrote Obamacare uten å ha klar en erstatning.

Nå kan det samme skje igjen, ettersom et revidert forslag vil komme opp til votering innen utgangen av september. McCain har sagt at han ikke med god samvittighet kan stemme for dette heller, og har innstendig anmodet republikanere og demokrater om å samarbeide om noe bedre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer