26 drept i kirkeskyting i USA:

John mistet barna, kona, broren og foreldrene i kirke massakren

Gravid kvinne blant ofrene.

26 DREPT: Politiet hadde stengt av gata og holdt vakt utenfor First Baptist Church i Sutherland Springs i Texas der 26 mennesker ble drept i en skytemassakre under gudstjenesten søndag. Natt til mandag lokal tid var det stort sett bare pressefolk og politi å se i gatene i den vesle landsbyen utenfor SAN Antonio. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
26 DREPT: Politiet hadde stengt av gata og holdt vakt utenfor First Baptist Church i Sutherland Springs i Texas der 26 mennesker ble drept i en skytemassakre under gudstjenesten søndag. Natt til mandag lokal tid var det stort sett bare pressefolk og politi å se i gatene i den vesle landsbyen utenfor SAN Antonio. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/SUTHERLAND SPRINGS (Dagbladet): 26 mennesker ble drept da en mann åpnet ild under massakren i Sutherland Spring i Texas i går. Et tjuetalls mennesker skal være skadd.

Amerikanske medier identifiserer gjerningsmannen som 26 år gamle Devin Patrick Kelley. Dette er så langt ikke bekreftet av politiet.

Blant de drepte er 36 år gamle Crystal Holcombe. Hun var gravid i åttende måned, og søndag var hun i kirken sammen med sin mann John og deres fem barn. Tre av barna ble også drept. De to siste barna skal være skadet.

Johns foreldre og bror ble også drept i massakren, skriver avisa Chicago Tribune.

Flere barn enn voksne drept
23 av ofrene ble funnet inne i kirken hvor massakren skjedde. Den yngste som er drept skal være et 5 år gammelt barn.

Sheriff Joe Tackitt sier på en pressekonferansen at mellom 12 til 14 av de døde er barn. Alle skal være identifisert.

- Å se barna, var det som gjorde mest vondt, sier Tackitt.

Sheriffen sier at gjerningsmannen gikk inn i kirken med to våpen, og at flere ble funnet i bilen han kjørte.

- Det var ikke våpenet som drepte folkene, folk dreper folk. Gjerningsmannen hadde nok noen mentale problemer, siden han gikk inn i kirken og gjorde noe sånt, sier Joe Tackitt.

Tackitt sier at gjerningsmannens svigerforeldre besøkte kirken nå og da, men at de ikke var til stede søndag.

Pastordatter død

Den 14 år gamle datteren til menighetens pastor, Frank Pomeroy, er også blant de drept.

Det bekrefter pastoren og hans kone Sherri.

- Vi har mistet vår 14 år gamle datter og mange venner i dag, skriver Sherri i en tekstmelding til nyhetsbyrået AP.

- Hun var nydelig og et veldig spesielt barn, sier pastoren, som ikke selv var i kirka denne søndagen til CNN.

- Et lite samfunn

Videoer fra stedet viser mennesker som gråter etter å ha sett deres kjære bli skutt inne i kirka.

Et øyevitne sier til CNN at hun hørte rundt 20 skudd bli avfyrt etter hverandre etter at gudstjenesten startet. FBI og en rekke nødetater er på stedet.

Ifølge First Baptist Churchs nettside har de gudstjeneste hver søndag klokka 11.

- Dette er et lite samfunn. Alle i denne byen kommer til å kjenne alle til alle som har omkommet. Mange har kommet til kirka hele livet sitt, sier CBS News reporter som er live på stedet.

Hun forteller om at det er vanskelig å være utenfor kirka. En rekke pårørende skal ha brutt sammen idet de ankom stedet.

Guvernør i Texas, Greg Abbott sier til ABC News «Good morning America» at det ikke var en tilfeldig voldhandling. Han sier at de etterforsker hvorfor akkurat denne kirken ble offer for massakren.

- Jeg tror at du snart vil få vite at det kanskje var et bånd med denne kirken, noe som ikke har blitt bekreftet eller funnet ut ennå, som ikke kan snakkes om. Jeg tror ikke dette var en tilfeldig voldshandling, sier Abbott.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer